Brosuri retete

Articole despre alimentatia sanatoasa

Alimentatie
Tarhonul - condimentul care poate înlocui sarea

Tarhonul - condimentul care poate înlocui sarea

Tarhonul, cunoscut și sub denumirea de Artemisia dracunculus, este o plantă perenă care aparține familiei Asteraceae.

Mai mult
Alimentatie
Planta mate

Planta mate

Planta mate este originară din America de Sud, mai exact Brazilia, Argentina și Paraguay. Medicina naturistă folosește frunzele uscate ale arbustului mate.

Mai mult
Alimentatie
Guarana: Cafeina din junglă

Guarana: Cafeina din junglă

Guarana, liana care își are originile în jungla amazoniană, conține de cinci ori mai multă cafeină decât boabele de cafea.

Mai mult
Alimentatie
Plante medicinale: rozmarinul

Plante medicinale: rozmarinul

Rozmarinul este foarte răspândit în zona Mării Mediterane unde este folosit sub formă de condiment.

Mai mult
Alimentatie
Efectul diferitelor alune asupra sănătății

Efectul diferitelor alune asupra sănătății

Chiar dacă alunele sunt foarte bogate în calorii, atunci când sunt consumate cu măsură, sunt foarte benefice pentru sănătate.

Mai mult
Alimentatie
Rodia în medicina naturistă modernă

Rodia în medicina naturistă modernă

Rodia este considerat cel mai vechi fruct cu puteri curative din istoria omenirii, fiind folosită de mii de ani în alimentație.

Mai mult
Alimentatie
Doza zilnică de zinc

Doza zilnică de zinc

Zincul este implicat în numeroase procese metabolice în organismul nostru, sub formă de enzime. Spre exemplu, zincul este important pentru creșterea pielii...

Mai mult
Alimentatie
Gelatina – un ingredient sigur?

Gelatina – un ingredient sigur?

Gelatina este un aliment natural, transparent, inodor, fără gust, care este folosit în numeroase alte preparate. 80 - 90 % din gelatină este formată din proteine, iar restul din apă și săruri minerale.

Mai mult
Alimentatie
Ouăle și sănătatea

Ouăle și sănătatea

Ouăle se numără printre alimentele de bază. Proteinele din ouăle de găină sunt folosite în mod ideal de organismul uman pentru producția proprie de proteine.

Mai mult
Alimentatie
Top 10 alimente bogate în fier

Top 10 alimente bogate în fier

Fierul este un element important, printre altele, pentru preluarea și transportul oxigenului. Femeilor li se recomandă o doză zilnică de fier de 15 miligrame, iar bărbaților o doză de 10 miligrame.

Mai mult
Alimentatie
Alimentația pacienților cu ciroză hepatică

Alimentația pacienților cu ciroză hepatică

Ciroza hepatică constă în transformarea celulelor hepatice în țesut cicatrizat și conjunctiv și apare în urma netratării unor afecțiuni hepatice pe o perioadă de mai mulți ani.

Mai mult
Alimentatie
Alimentația în cazul problemelor articulare

Alimentația în cazul problemelor articulare

Friptură, carne la grătar și cartofi prăjiți – din când în când toți le mâncăm cu plăcere. Însă oricât de gustoase ar fi, aceste preparate trebuie consumate cu măsură.

Mai mult