Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

10 plante medicinale benefice pentru stomac

31 Oct. 2018
10 plante medicinale benefice pentru stomac

Fie că vă confruntați cu dureri de stomac provocate de stres sau de o masă prea bogată, efectul benefic al plantelor medicinale este incontestabil. Vă oferim mai jos o scurtă prezentare a câtorva dintre ele.

1) Iberis amara (limba mării): Reglează musculatura stomacului 

Această plantă medicinală are un efect pozitiv împotriva crampelor stomacale, stimulând în același timp mișcările lui. Limba-mării este apreciată și datorită efectului benefic împotriva flatulenței și balonării. În plus, protejează împotriva ulcerului gastric, a inflamației în tractul gastrointestinal și are un efect preventiv împotriva gastritei și arsurilor la stomac.

2) Angelica: tratează crampele stomacale 

Persoanele care suferă de senzația de sațietate și balonare pot încerca un ceai de angelică. Uleiurile eterice și substanțele amare pe care le conține au un efect calmant asupra crampelor stomacale, reduc balonările și stările de sațietate și, în plus, au și un efect antimicrobian.

Angelica poate fi consumată sub formă de ceaiuri sau ca ingredient în diferite preparate medicinale, datorită efectului antiinflamator și preventiv împotriva ulcerațiilor stomacale. În plus, această plantă medicinală stimulează apetitul, în cazul în care acesta este afectat de problemele gastrice. 

3) Flori de mușețel 

Mușețelul este probabil cea mai cunoscută și mai veche plantă recomandată împotriva inflamațiilor mucoasei intestinale și calmarea tractului gastro-intestinal. Acest tip de ceai este recomandat împotriva tuturor afecțiunilor gastrice, datorită efectului calmant pe care îl are asupra stomacului și a nervilor. În plus, ceaiul de mușețel reglează producția de suc gastric și acționează asemenea unui calmant pentru stomac, acesta având un efect antiinflamator împotriva ulcerațiilor stomacale.

4) Chimen 

Numeroase produse farmaceutice de calmare a durerilor stomacale conțin chimen. Chimenul reglează producția de sucuri gastrice și previne apariția crampelor stomacale și a colicilor. Uleiul eteric din semințele de chimen reduce formarea gazelor din intestin și previne apariția balonării.

Se poate consuma și sub formă de ceai, chimenul fiind recomandat și pentru durerile de stomac asociate cu mesele prea bogate sau prea grase.

5) Armurariu

Armurariul are un efect special: protejează celulele și previne formarea de ulcerații la nivelul stomacului. În plus, armurariul reglează producția de acid gastric și protejează împotriva crampelor stomacale.

6) Frunzele de melisă

Stomacul iritat poate fi calmat cu un ceai de melisă. Este suficient să opăriți câteva frunze de melisă și să consumați ceaiul obținut pentru a regla producția de suc biliar și pentru stimularea digestiei.

7) Frunze de mentă 

Ceaiul de mentă este benefic împotriva stărilor de greață și a crampelor stomacale. Consumul de ceai de mentă previne infecțiile stomacale și ulcerațiile la nivelul stomacului.

În cazul unei inflamații a mucoasei intestinale, se recomandă consumul de mentă în cantități mai mici, pentru evitarea unei iritații suplimentare a stomacului.

8) Rostopasca 

Această plantă medicinală stimulează activitatea stomacului. Substanțele amare, alcaloidul și flavoanele pe care le conține au un efect liniștitor și calmant, care stimulează în același timp întregul aparat digestiv.

Rostopasca nu trebuie consumată direct, ci numai sub formă de preparate din farmacii, deoarece conținutul de alcaloid poate avea efecte toxice.

9) Rădăcina de lemn dulce  

Extractele vegetale din rădăcina de lemn dulce calmează crampele stomacale și previn apariția ulcerului. În plus, rădăcina de lemn dulce reglează formarea de acizi în stomac.

10) Fenicul: împotriva crampelor stomacale și a balonării 

Această plantă de cultură și medicinală răspândită în Europa Centrală este bogată în potasiu și uleiuri eterice. Această plantă este utilizată în ceaiuri pentru a ameliora problemele legate de aparatul gastro-intestinal (ex. crampe abdominale), feniculul având un efect calmant asupra acestuia. Datorită gustului moderat al ceaiului de fenicul, acesta este recomandat și pentru tratarea balonării și stărilor de sațietate, chiar și în cazul bebelușilor și copiilor. 

 

Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Preț întreg 1770 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități