Alege farmacia

Amfetamina (Speed)

Amfetamina (Speed)

Amfetamina este o substanță obținută sintetic, disponibilă sub formă de praf. Este considerat un drog puternic, foarte stimulant, fiind numit și speed, asociat în special cu scena muzicii rave și tehno. Amfetamina este însă folosită și de directori, muncitori sau studenți stresați, în încercarea de a rămâne treji și de a–și menține concentrarea cât mai mult timp. Amfetamina este de cele mai multe ori prizată pe nas cu ajutorul unui sul mic de hârtie, însă este disponibilă și sub formă de tablete sau dizolvată în băutură. O formă de meta-amfetamină este Crystal Meth, un drog de petrecere deosebit de periculos. Creează o dependență extremă și distruge organismul în mod sistematic. Mulți consumatori de metamfetamină nu supraviețuiesc acestei dependente.

Efectul drogului Amfetamina Speed

Principalele efecte ale amfetaminei sunt senzația puternică de bine și hiperactivitate. Concentrarea și performanța cresc, astfel că cei care îl consumă pot petrece sau pot lucra nopți la rând fără să obosească. La interval de 6-8 ore după administrare se instalează un sentiment de neliniște, deoarece organismul are nevoie de liniște și relaxare, pe care însă amfetamina nu le permite. Consumatorii apelează la calmante sau canabis pentru a se putea relaxa.

Amfetamina reduce senzația de foame, provoacă insomnii, stări de rău și un comportament bizar, necontrolat. În cazuri extreme, dozele mari de amfetamină pot provoca dureri, crampe și chiar comoții, putând fi fatală. Consumul regulat conduce la pierderea dinților, la subnutriție, afecțiuni cerebrale, renale, hepatice, atacuri cerebrale, infarcturi, depresii și psihoze.

Produse
Articole similare
 Rasul ca terapie: sistem imunitar mai puternic si mai putine medicamente
Suna telefonul la cabinetul unui medic veterinar: " Sotia mea va ajunge imediat la dvs. impreuna cu...
Citeste
Sufletul vindeca trupul
Intrebarea asupra modului in care corpul si sufletul se influenteaza reciproc reprezinta un subiect...
Citeste
Stresul: Ce este de fapt?
Cei care se tem pentru stabilitatea locului de muncă sau care întâmpină probleme în cuplu, se expun...
Citeste
10 masuri cu efect calmant...
Este normal sa ne enervam din cand in cand. Deseori sunt doar nimicuri care reusesc sa ne scoata din...
Citeste
Consultul creierului si al nervilor
Daca am uni nervii corpului uman, am putea inconjura de zece ori pamantul. Și fara a lua in consider...
Citeste
Mica diferenta din creierul uman
Chiar le este barbatilor imposibil sa asculte? Chiar au femeile probleme cu parcarea masinii? Cercet...
Citeste
Comandă