Nu există niciun motiv pentru care persoanele cu diverse boli cronice ar trebui să mănânce meniuri
plictisitoare, fără gust, doar pentru că sunt la regim… nu trebuie să uităm că dacă nu există un minim de
plăcere alimentară, dietele, oricare ar fi ele, se vor ȋncălca, mai devreme sau mai târziu. Din păcate, pe
termen lung, modificările comportamentului faţă de actul alimentar nu au făcut altceva decât să permită
,,instalarea’’ a ceea ce numim ficat gras, afecțiuni cardio-vasculare, afecțiuni renale etc.
Vă invit să testaţi câteva reţete care, deși sunt concepute pentru diverse patologii, pot fi mâncate cu
aceeași plăcere și de restul familiei. Absolut delicioase zic eu …. aștept și părerea voastră.
Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai importantă cauză de deces la nivel mondial. Derivă dintr-o mulțime de afecțiuni care afectează inima și vasele de sânge. Printre cele mai frecvente se numără hipertensiunea arterială, cardiomiopatia, ateroscleroza și tulburările de ritm cardiac. Evident, riscul apariției bolilor cardiovasculare este semnificativ redus de regimul alimentar și stilul de viață, însă chiar și odată instalate, aceste afecțiuni pot fi menținute sub control dacă ne revizuim comportamentele alimentare de zi cu zi și ne îmbunătățim modul general de viață.
Dr. Camelia Ștefănescu – MD, ND, MSN
Medic Nutriționist al Loturilor Olimpice de Canotaj feminin și masculin ale României – www.stop-dieta.ro
Specialist ESWT – www.shockwave-romania.ro
Diagnoză globală – www.medtec.at
Ingrediente pentru 2 porţii:1 lingură de hrean cremă, 1 felie mare de pâine uscată/ prăjită, 1 lingură de patrunjel...
Mai multIngrediente: 8 tortilla pentru tacos (din comerț), 1 ceapă galbenă, 2 roșii, 1 cutie de fasole roșie fiartă...
Mai multIngrediente pentru topping: 60 gr. nuci sau nuci pecan, 30 gr. curmale fără sâmburi tocat...
Mai multIngrediente: 4 dovlecei, tăiați felii, 180 gr mozzarella, 2 linguri parmezan ras, 2 linguri ulei de măsline...
Mai mult