Tofu ca alternativa la carne

Tofu ca alternativa la carne

Tofu este sanatos sau nu? Tofu este cu siguranta sanatos, iar gustul sau este apreciat atat de vegetarieni cat si de persoanele care consuma carne. Branza de soia isi are originile in China, unde se numara printre alimentele de baza inca din Evul Mediu. In prezent, tofu se bucura de o popularitate in crestere si in tarile din vest, datorita gustului delicios si aportului redus de calorii.

Tofu – branza sanatoasa de soia 

Similar branzei obtinute din lapte, tofu este obtinut din lapte de soia. Pentru aceasta, proteinele din laptele de soia sunt stimulate prin adaugarea de acid citric, sare de mare, clorura de magneziu sau sulfat de calciu pentru coagulare. In final, acestea sunt separat de lichid prin strecurare, incalzire sau presare. In functie de sortiment, sunt formate bucatile de tofu cu consistenta diferita. Numele TOFU este format din doua cuvinte, "To" care este denumirea chineza pentru boabe si "fu" care inseamna coagulare. Tofu este relativ controversat in unele tari deoarece producatorii folosesc boabe de soia modificate genetic. Astfel, produsele de tofu bio sunt preferate de majoritatea.

Tofu: calorii, valori nutritive si ingrediente 

Pentru o perioada lunga de timp, tofu a fost apreciat numai in randul vegetarienilor si veganilor. Datorita continutului mare de proteine (14,7 grame la 100gr. De tofu) reprezinta o alternativa valoroasa pentru carne. Tot mai multe persoane cu dieta carnivora incep sa se savureze gustul tofu. 100 grame de tofu contin numai 72 de calorii si in acelasi timp foarte multe substante nutritive:

  • Calciu
  • Magneziu
  • Acid nicotinic
  • Cupru
  • Potasiu
  • Fier 
 

In special continutul de fier este deosebit de mare. La acestea se adauga aminoacizi esentiali, substante vegetale secundare, vitaminele B si E. Datorita continutului mare de proteine, a valorii reduse de grasimi si a consistentei delicioase, tofu este usor de digerat si asigura un raport pozitiv acido-bazic pentru organism.

Pregatire: tofu pe gratar, marinat sau la cuptor 

Tofu poarta numele de „cameleon culinar”. Si pe buna dreptate, deoarece in stare pura, gustul acestuia este relativ neutru. In acelasi timp, structura poroasa asigura o capacitate mare de absorbtie. In Asia, tofu este frecvent folosit in supele de vita si gaina. Si in Europa incep sa apara tot mai multe retete cu tofu. In functie de sortiment, tofu poate fi condimentat, marinat, prajit, pregatit pe gratar sau in supe. Dintre cele mai cunoscute preparate amintim: carnaciorii tofu, snitelele tofu si hamburger din tofu.

Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora. Alimentatia neco...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate. Imunitatea are un rol esential in p...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Si ceai, si condiment, si medicament.
Feniculul este cunoscut de cateva secole, fiind folosit sub forma de condiment si planta medicinala....
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste