Alege farmacia

Tofu ca alternativă la carne

Tofu ca alternativă la carne

Tofu este sănătos sau nu? Tofu este cu siguranță sănătos, iar gustul său este apreciat atât de vegetarieni cât și de persoanele care consumă carne. Brânza de soia își are originile în China, unde se numără printre alimentele de bază încă din Evul Mediu. În prezent, tofu se bucură de o popularitate în creștere și în țările din vest, datorită gustului delicios și aportului redus de calorii.

Ce este tofu?

Tofu – brânza sănătoasă de soia 

Similar brânzei obținute din lapte, tofu este obținut din lapte de soia. Pentru aceasta, proteinele din laptele de soia sunt stimulate prin adăugarea de acid citric, sare de mare, clorură de magneziu sau sulfat de calciu pentru coagulare. În final, acestea sunt separate de lichid prin strecurare, încălzire sau presare. În funcție de sortiment, sunt formate bucățile de tofu cu consistență diferită. Numele TOFU este format din două cuvinte, "To" care este denumirea chineză pentru boabe și "fu" care înseamnă coagulare. Tofu este relativ controversat în unele țări deoarece producătorii folosesc boabe de soia modificate genetic. Astfel, produsele de tofu bio sunt preferate de majoritatea.

Tofu: calorii, valori nutritive și ingrediente 

Pentru o perioadă lungă de timp, tofu a fost apreciat numai în rândul vegetarienilor și veganilor. Datorită conținutului mare de proteine (14,7 grame la 100gr. de tofu) reprezintă o alternativă valoroasă pentru carne. Tot mai multe persoane cu dietă carnivoră încep să savureze gustul tofu. 100 grame de tofu conțin numai 72 de calorii și în același timp foarte multe substanțe nutritive:

  • Calciu
  • Magneziu
  • Acid nicotinic
  • Cupru
  • Potasiu
  • Fier  

În special conținutul de fier este deosebit de mare. La acestea se adaugă aminoacizi esențiali, substanțe vegetale secundare, vitaminele B și E. Datorită conținutului mare de proteine, a valorii reduse de grăsimi și a consistenței delicioase, tofu este ușor de digerat și asigură un raport pozitiv acido-bazic pentru organism.

Pregătire: tofu pe grătar, marinat sau la cuptor 

Tofu poartă numele de „cameleon culinar”. Și pe bună dreptate, deoarece în stare pură, gustul acestuia este relativ neutru. În același timp, structura poroasă asigură o capacitate mare de absorbție. În Asia, tofu este frecvent folosit în supele de vită și găină. Și în Europa încep să apară tot mai multe rețete cu tofu. În funcție de sortiment, tofu poate fi condimentat, marinat, prăjit, pregătit pe grătar sau în supe. Dintre cele mai cunoscute preparate amintim: cârnăciorii tofu, șnițelele tofu și hamburger din tofu.

Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă