https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Frumusețe și îngrijire Frumusețe și îngrijire

Reguli de aur pentru îngrijirea pielii

02 Aug. 2019
Reguli de aur pentru îngrijirea pielii

ÎNGRIJIREA ZILNICĂ A PIELII

Indiferent de tipul de ten, anumite obiceiuri sunt esențiale atunci când vorbim de îngrijirea pielii.  

Pentru a obține un aspect sănătos pe parcursul întregului an este importantă respectarea regulilor de îngrijire zilnică a tenului.

REGULI DE AUR PENTRU ÎNGRIJIREA ZILNICĂ A PIELII

1.Folosiți produse de îngrijire adaptate tipului de piele.

Pielea uscată nu are aceleași nevoi ca pielea grasă. Există produse create special pentru fiecare tip de piele.

2.Acordați atenție specială zonelor sensibile.

Anumite părți ale feței au o piele mai subțire, fragilă și au nevoie de îngrijire specială, mai ales conturul ochilor și buzele. Pentru aceste zone mai sensibile ale feței se recomandă utilizarea produselor special concepute pentru îngrijirea lor.

Produsele de îngrijire pentru ochi sunt mai cunoscute decât cele pentru îngrijirea buzelor. Nu uitați să aplicați și crema reparatoare pentru buze.

3.Curățați delicat tenul.

Pentru a evita agresarea tenului și pentru a-i respecta echilibrul natural, alegeți un demachiant cu pH neutru, special creat pentru a curăța epiderma cu delicatețe.

4.Alegeți un demachiant special pentru conturul ochilor

Pielea conturului ochilor este de 10 ori mai fină decât pielea de pe restul feței. De aceea este necesar un produs special conceput pentru demachierea acestei zone.

5.Exfolierea este indispensabilă

Tratamentul exfoliant se recomandă o dată sau de două ori pe săptămână. Trebuie să fie însă un produs de exfoliere potrivit, cu pH neutru, care este perfect pentru a purifica și netezi pielea.

6.Hidratarea este esențială

Dermul are în componență 70% apă, iar epidermul 15%. Pentru a păstra tenul bine hidratat, este necesar să se folosească o cremă hidratantă adaptată tipului de piele. Se recomandă de asemenea mască hidratantă, care se înlătură cu un spray cu apă termală.

7.Alegeți machiajul hipoalergenic

Produsele de machiaj hipoalergenice sunt special concepute pentru a întâmpina nevoile tuturor tipurilor de piele, chiar și a celei sensibile și pentru a preveni dezvoltarea alergiilor cutanate.

8.Protecție solară indiferent de anotimp

Acele produse de îngrijire care includ și filtre solare reduc efectele nocive ale soarelui, care accelerează îmbătrânirea, dar pot determina și alte probleme grave, cum sunt cancerele cutanate. Fotoprotecția se recomandă indiferent de anotimp.

9.Protejați tenul de agresiunea factorilor externi

Poluarea, fumul, praful – sunt factori ce au efecte nocive asupra tenului. Pentru a reduce efectele acestor agresori se recomandă produse de îngrijire de zi, adecvate tipului de ten și curățarea zilnică corectă a tenului. 

10.Atenție la stilul de viață!

Stresul și fumatul accelerează îmbătrânirea pielii și produc dezechilibre importante în sănătatea pielii, cu apariția diverselor probleme (piele sensibilă, intolerantă, iritată etc.). 

Privarea de somn și alimentația nesănătoasă (lipsită de nutrienți esențiali) sunt alți factori nocivi pentru sănătatea pielii.

Pentru o piele frumoasă și sănătoasă se recomandă evitarea stresului pe cât posibil, renunțarea la fumat, respectarea orelor de somn și o hrană sănătoasă, bazată pe alimente integrale și bogată în legume și fructe.

Comunități