https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Raceala si gripa. Afectiuni respiratorii Raceala si gripa. Afectiuni respiratorii

Remedii naturale pentru gripă

26 Jan. 2021
Remedii naturale pentru gripă

Gripa este provocatӑ de virusul gripal de tip A sau B. Simptomele includ apariția bruscă a febrei, tuse (de obicei uscată), cefalee, dureri musculare și articulare, dureri în gât și rinoree. Tusea poate fi severă și poate dura 2 sau mai multe săptămâni. Majoritatea simptomelor se amelioreazӑ în decurs de o săptămână, deseori fără a necesita asistență medicală. Cu toate acestea, gripa poate cauza o serie de boli grave sau chiar deces în grupurile cu risc crescut, iar un tratament antiviral poate fi necesar.

Remedii pentru gripă

Odihna şi hidratarea sunt esenţiale pentru a permite organismului şi sistemului imunitar sӑ lupte cu virusul. Aşadar, un somn de minimum 8 ore pe noapte vӑ ajută în menţinerea unui nivel de energie suficient pentru a face faţӑ provocӑrilor de peste zi. De asemenea, puteţi încerca sӑ vӑ odihniţi şi dupӑ masa de prânz. Odihna va favoriza diminuarea stresului, un factor de risc în activitatea sistemului imunitar.

Beţi minimum 2 litri de lichide pe zi. Acestea pot fi: apӑ, ceai cald de plante, suc proaspӑt stors de fructe şi legume, supӑ de legume, de pui sau de oase de vitӑ. Lichidele fluidificӑ secreţiile nazale, mucusul, elibereazӑ sinusurile şi previn uscarea gâtului şi a cӑilor aeriene. Puteţi îndulci ceaiul cu miere de albine, un antiinflamator şi antiviral natural. Supa din oase şi carne este, de asemenea, în mod natural bogatӑ în proteine, importante pentru reconstrucția celulelor imune, și minerale, cum ar fi sodiu și potasiu.   

Uleiurile esenţiale pot fi utilizate prin diluare în ulei de migdale, jojoba, argan sau mӑsline, ca bazӑ, pentru masaj, sau în apa din candelӑ, din vaporizator ori din farfuria pusӑ pe calorifer, pentru umificarea aerului. Uleiul de tea tree este un antiviral şi antibacterian puternic, putând fi utilizat în combinaţie cu sӑpunul de mâini pentru a elimina virusurile şi a preveni pӑtrunderea acestora în cӑile aeriene. Alte uleiuri esenţiale cu efect antiviral, antiinflamator, emolient, decongestionant şi antibacterian sunt uleiul de: cimbru, eucalipt, scorţişoarӑ, oregano şi rozmarin. Atenţie! Se pot înghiţi exclusiv uleiurile pentru uz, diluate. Discutaţi cu medicul sau farmacistul înainte de a utiliza uleiuri esenţiale dacӑ sunteţi însӑrcinatӑ, alӑptaţi sau aveţi copil mic.

Alimentaţia diversificatӑ, bazatӑ pe fructe, legume, sâmburi şi seminţe, bogate în vitaminele A, B, C, E, minerale, zinc, seleniu şi substanţe antiinflamatoare, polifenoli şi alţi antioxidanţi, este unul dintre acele remedii care va ajuta organismul sӑ lupte cu gripa, care va asigura nutrienţii esenţiali şi care va conferi un nivel de energie optim pentru a face faţӑ perioadei de gripă.

Comunități