Alege farmacia

Urzicile, plante medicinale cu tradiție

Urzicile, plante medicinale cu tradiție

Urzicile nu se bucură de prea multă popularitate deoarece se răspândesc peste măsură și provoacă mâncărimi neplăcute la atingere, însă în calitate de plantă medicinală este renumită datorită beneficiilor pe care le aduce împotriva reumatismului, a infecțiilor vezicii urinare și a afecțiunilor prostatei.

În Evul Mediu, urzicile erau folosite ca un barometru pentru a putea stabili cât de gravă era afecțiunea unui pacient. Pentru aceasta, urzica era așezată în urina pacientului. Dacă urzica își păstra culoarea verde o zi și o noapte, existau speranțe de recuperare pentru persoana bolnavă. Dacă însă urzica se ofilea, era un indiciu că pacientul respectiv era grav bolnav.

Beneficiile urzicii pentru vezică și rinichi

Urzica are un efect diuretic, fapt explicat datorită conținutului mare de minerale, în special potasiu. Astfel, ceaiurile din frunze de urzică sunt diuretice ideale împotriva unor infecții urinare și împotriva nisipului la rinichi.

Beneficiile urzicii împotriva reumatismului

Efectul benefic al urzicilor împotriva reumatismului și a afecțiunilor inflamatorii la nivelul articulațiilor se datorează conținutului de acid malic și acizi folici nesaturați care au un efect anti-inflamator. De cele mai multe ori, preparatele standardizate sunt mai valoroase decât ceaiul simplu. Extractul de urzici este ușor de tolerat și poate fi administrat și pe o perioadă îndelungată pentru a sprijini un tratament antireumatic.

Beneficiile urzicii în tratarea problemelor prostatei

Rădăcina urzicii este benefică pentru tratarea simptomelor adenomului de prostată în stare incipientă. Este neclar care dintre substanțe sunt benefice în acest caz: lipoacizii, fitosterolii sau lectina. De cele mai multe ori, medicamentele prescrise conțin aceleași substanțe active. Acestea însă tratează doar simptomele, nu și creșterea în dimensiune a prostatei. Sunt necesare vizitele regulate la medic.

Ceai de rădăcină de urzică

Ceaiul de urzici deține numeroase beneficii pentru prevenirea infecțiilor tractului urinar și formării nisipului la rinichi. Pentru a pregăti ceaiul de urzici, turnați 150 ml apă fierbinte peste 3-4 lingurițe de urzici (circa 4 g) și permiteți să infuzeze circa 10 minute. Strecurați apoi ceaiul. Beți zilnic circa 3-4 căni de ceai preparat proaspăt. În general, împotriva afecțiunilor tractului urinar se recomandă respectarea unui regim de hidratare adecvat. Atenție însă, pacienții care suferă de probleme cardiace, de insuficiență renală, sau reținere de apă în țesuturi, nu trebuie să depășească volumul de lichide recomandat!

Produse
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2800 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2520
lei
Economisești
-280
lei
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3000 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2850
lei
Economisești
-150
lei
Articole similare
Farmacia homeopată din casa noastră
Farmacia homeopatăHomeopatia, respectiv tratamentul fără o substanță activă dovedită atrage sceptici...
Citeste
Ginkgo ajuta impotriva tulburarilor de concentrare
Arborele imens de Ginkgo , cu frunzele cu nervuri si forma de evantai apartine celor mai vechi speci...
Citeste
Efectele curative ale leurdei
Leurda, planta aromatica, se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani. Planta p...
Citeste
Iedera și efectele sale benefice organismului
Iedera (Hedera helix) este folosită – în special sub formă de calmant al durerilor – încă din antich...
Citeste
Plante medicinale pentru o piele sănătoasă
Cresc într-adins la marginea potecilor, în păduri și poieni, sunt mici și ușor de trecut cu vederea....
Citeste
Sunatoarea: remediul natural impotriva indispozitiei
Tot mai multe persoane simt ca nu pot face fata solicitarilor profesionale si personale. Nervozitate...
Citeste
Comandă