Alege farmacia

Farmacia verde in astmul bronsic

Farmacia verde in astmul bronsic

Astmul bronşic poate fi un impediment în desfӑşurarea activitӑţilor cotidiene, un motiv de absentesim şcolar sau de sedentarism, de teama episoadelor acute. Alimentaţia sӑnӑtoasӑ, bogatӑ în fructe şi legume proaspete, acizii graşi Omega 3 şi sportul sunt alternative naturale de tratament şi ţinere sub control al astmului. Fitoterapia reprezintӑ, însӑ, o sursӑ naturalӑ de remedii în cazul crizelor de astm, dar şi a tratamentului de lungӑ duratӑ al bolii.

Astm bronsic tratament naturist

Remediile din plante sunt utilizate de mii de ani în cultura asiaticӑ pentru tratamentul afecţiunilor pulmonare, iar studiile în domeniu le demonstreazӑ utilitatea. Combinaţiile de plante sunt preferate în medicina tradiţionalӑ din China, Japonia şi India, acestea fiind și cele mai eficiente. Dozele şi puritatea substanţelor active sunt importante şi pot fi regӑsite pe etichetele produselor pe bazӑ de plante, de bunӑ calitate.

Boswellia serrata este o planta nativӑ din India, cunoscută sub numele de tămâie indiană, întrucât din ea se produce tӑmâia. Boswellia este un remediu central în medicina ayiurvedicӑ, rӑşina sa având capacitatea de a inhiba producţia de leucotrine, mediatori ai inflamaţiei. Acţiunea sa în organism susţine funcţionarea normalӑ a microbiomului intestinal, prin scӑderea inflamaţiei, efectul sӑu fiind similar şi la nivelul tractului respirator, dar şi în ceea ce priveşte ameliorarea simptomelor artritei reumatoide.

Hedera helix, iedera, are o sumedenie de întrebuinţӑri terapeutice datoritӑ proprietӑţilor sale antiinflamatoare. În astm şi afecţiuni pulmonare, iedera reduce constricția bronșică, contribuie la decongestionarea sinusurilor şi ajută la eliminarea mucusului, fiind disponibilӑ în preparate gemoterapice, în siropuri pentru tuse şi alte produse fitoterapice.

Ribes nigrum, coacӑzul negru, este regӑsit ca extract din muguri, în preparate gemoterapice, fiind recomandat în tratamentul şi simptomatologia alergiilor sezoniere, în ameliorarea simptomelor respiratorii din infecţiile cӑilor respiratorii şi alte afecţiuni. Pentru maximizarea efectelor antiinfecţioase, antiinflamatoare şi antialergice, este asociat cu extracte din mlӑdiţe de rozmarin, muguri de cӑlin, de brad sau de frasin. 

Atenţionӑri

Astmul bronşic poate fi declanşat şi pe fond alergic, iar polenul de la plante este unul dintre principalele surse de alergii. Aşadar, întotdeauna discutaţi cu medicul curant înainte de a utiliza plante în tratamentul astmului. În plus, acestea pot interacţiona cu alte tratamente pe care le urmaţi, aşadar citiţi cu atenţie prospectul şi discutaţi cu medicul sau farmacistul.  

Produse
Articole similare
Farmacia homeopata din casa noastra
Homeopatia, respectiv tratamentul fara o substanta activa dovedita atrage scepticismul majoritatii p...
Citeste
Ginkgo ajuta impotriva tulburarilor de concentrare
Arborele imens de Ginkgo , cu frunzele cu nervuri si forma de evantai apartine celor mai vechi speci...
Citeste
Efectele curative ale leurdei
Leurda, planta aromatica, se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani. Planta p...
Citeste
Iedera și efectele sale benefice organismului
Iedera (Hedera helix) este folosită – în special sub formă de calmant al durerilor – încă din antich...
Citeste
Plante medicinale pentru o piele sănătoasă
Cresc într-adins la marginea potecilor, în păduri și poieni, sunt mici și ușor de trecut cu vederea....
Citeste
Sunatoarea: remediul natural impotriva indispozitiei
Tot mai multe persoane simt ca nu pot face fata solicitarilor profesionale si personale. Nervozitate...
Citeste
Comandă