Amfetamina (Speed)

Amfetamina (Speed)

Amfetamina este o substanta obtinuta sintetic, disponibila sub forma de praf. Este considerat un drog puternic, foarte stimulant, fiind numit si speed, asociat in special cu scena muzicii rave si tehno. Amfetamina este insa folosita si de directori, muncitori sau studenti stresati, in incercarea de a ramane treji si de a–si mentine concentrarea cat mai mult timp. Amfetamina este de cele mai multe ori prizata pe nas cu ajutorul unui sul mic de hartie, insa este disponibila si sub forma de tablete sau dizolvata in bautura. O forma de meta-amfetamina este Crystal Meth, un drog de petrecere deosebit de periculos. Creeaza o dependenta extrema si distruge organismul in mod sistematic. Multi consumatori de metamfetamina nu supravietuiesc acestei dependente.

Efectul drogului Speed

Speed actioneaza o senzatie puternica de bine si de hiperactivitate. Concentrarea si performanta cresc, astfel ca cei care il consuma pot petrece sau pot lucra nopti la rand fara sa oboseasca. La interval de 6-8 ore dupa administrare se instaleaza un sentiment de neliniste, deoarece organismul are nevoie de liniste si relaxare, pe care insa amfetamina nu le permite. Consumatorii apeleaza la calmante sau canabis pentru a se putea relaxa.

Amfetamina reduce senzatia de foame, provoaca insomnii, stari de rau si un comportament bizar, necontrolat. In cazuri extreme, dozele mari de amfetamina pot provoca dureri, crampe si chiar comotii, putand fi fatala. Consumul regulat conduce la pierderea dintilor, la subnutritie, afectiuni cerebrale, renale, hepatice, atacuri cerebrale, infarcturi, depresii si psihoze.