Alege farmacia

Canabis

Canabis

Canabis face parte din categoria drogurilor vegetale, fiind obtinut dintr-o planta canabacee. Aceasta canepa contine o substanta psihoactiva numita tetrahidrocanabinol (THC). Exista diferente intre frunzele si florile uscate (marijuana) si rasina presata din inflorescentele de canepa (hasis).

De regula, canabisul este inmultit cu tutun, fiind fumat sub forma unui joint (tigara rulata) sau in shisha (pipa cu apa). De asemenea, poate fi consumata si sub forma de ceai sau in prajituri. Dat fiind faptul ca potentialul de dependenta fizica al canabisului este relativ mic, deseori este clasificat ca fiind un drog usor. Pericolul dependentei psihice este insa mult mai mare.

Canabis: efectul hasisului si al marijuanei

Hasisul si marijuana au de regula efecte linistitoare, relaxante. In functie de cantitate si de tipul de consum, sentimentele resimtite pot sa difere de la entuziasm la nevoia sporita de comunicare, si o perceptie intensificata a simturilor, sau agitatie, stare de neliniste, frica si panica.

Pericolele pentru sanatate

Efectele pe termen lung ale consumului de canabis constau in scaderea puterii de concentrare si de atentie, dependenta psihica si modificari in comportamentul psiho-social. Intensitatea acestora din urma depind de starea psihica a consumatorului. In timp ce unii consumatori trec prin schimbari puternice de caracter, isi pierd cheful de viata, devin obositi si indiferenti, altii pot dezvolta psihoze, in timp ce in cazul anumitor persoane nu se inregistreaza nici un fel de efecte la nivel psihic.

In cazul consumatorilor tineri exista riscul aparitiilor tulburarilor de crestere si dezvoltare. In plus, fumatorii de canabis sunt expusi unui risc sporit de cancer pulmonar, in comparatie cu fumatorii de tutun.

Produse
Articole similare
 Rasul ca terapie: sistem imunitar mai puternic si mai putine medicamente
Suna telefonul la cabinetul unui medic veterinar: " Sotia mea va ajunge imediat la dvs. impreuna cu...
Citeste
Sufletul vindeca trupul
Intrebarea asupra modului in care corpul si sufletul se influenteaza reciproc reprezinta un subiect...
Citeste
Stresul: Ce este de fapt?
Cei care se tem pentru stabilitatea locului de muncă sau care întâmpină probleme în cuplu, se expun...
Citeste
10 masuri cu efect calmant...
Este normal sa ne enervam din cand in cand. Deseori sunt doar nimicuri care reusesc sa ne scoata din...
Citeste
Consultul creierului si al nervilor
Daca am uni nervii corpului uman, am putea inconjura de zece ori pamantul. Și fara a lua in consider...
Citeste
Mica diferenta din creierul uman
Chiar le este barbatilor imposibil sa asculte? Chiar au femeile probleme cu parcarea masinii? Cercet...
Citeste
Comandă