Ecstasy si drogurile halucinogene

Ecstasy si drogurile halucinogene

Ecstasy, cunoscut si ca drogul petrecerilor este consumat de regula sub forma de tablete sau capsule si consta dintr-un amestec de substante stupefiante, precum amfetamine, cafeina, MDMA, MDA, MDE, LSD, cocaina, heroina si chiar otrava impotriva sobolanilor si substanta folosita pentru deparazitarea interna a cainilor. Persoanele care consuma ecstasy nu stiu de cele mai multe ori ce substante ingereaza. Tabletele sunt deseori colorate, avand un aspect inofensiv, insa riscurile la care se expun consumatorii sunt enorme.

Efectul tabletelor ecstasy

Ca urmare a continutului diferit, efectele pot sa difere si ele. De cele ai multe ori sunt asociate cu un sentiment de performanta sporit, discernamant limitat, sociabilitate deosebita. La acestea se adauga stari de anxietate, tulburari de somn, halucinatii stari de rau si tulburari de vedere. In cazul consumului permanent sunt posibile afectiuni cerebrale, alterari comportamentale, depresii, tulburari de concentrare si psihoze. In plus, exista pericolul insuficientei renale, a hemoragiilor si a problemelor cardiace precum si afectarea permanenta a sistemului imunitar.

Drogurile halucinogene

Drogurile halucinogene sunt substante psihoactive foarte diferite, care insa au efecte similare asupra consumatorilor. Dintre drogurile halucinogene amintim LSD (Acidul lisergic dietilamid), ciupercile toxice, mescalina sau plantele din familia solanacea, precum si substantele sintetice precum PCP si chetamina. Toate aceste droguri se remarca prin faptul ca produc modificari profunde la nivelul perceptiei constiente.

Efectul drogurilor halucinogene precum LSD

Asa cum reiese si din denumirea lor, aceste droguri provoaca stari halucinogene. Cei care le consuma pierd notiunea timpului si a spatiului, si percep situatii care nu pot fi descrise rational. Starea psihica de baza dinaintea administrarii drogului este cea definitorie. Asadar daca drogul este ingerat in timp ce persoana in cauza este bine dispusa, drogul va accentua aceasta stare, prin senzatii de euforie si fericire exagerata. Daca insa drogul este consumat pe fondul unei stari de proasta dispozitie, acesta poate provoca stari depresive, panica si anxietate.

Datorita halucinatiilor, cei in cauza se pot expune singuri situatilor periculoase, cum ar fi aruncarea de la fereastra, crezand ca se afla pe o trambulina. In plus, halucinatiile si psihozele se pot mentine si dupa trecerea efectului drogului.