Mesoterapia, aliatul impotriva stresului

Mesoterapia, aliatul impotriva stresului

Mesoterapia a fost dezvoltata in anii 50 de medicul francez Dr. Michel Pistor. Obiectivul acestuia consta in administrarea de medicamente in doze mici, in functie de actiunea dorita, direct in partile afectate ale corpului. Mesoterapia este folosita  in toate domeniile medicinii, cu precadere in practicile estetice si anti-aging (anti-imbatranire).

Termenul de mesoterapie face referire la o combinatie de diferite metode de tratament ale medicinii conventionale si metodele de tratament alternativ. Cercurile de specialitate descriu mesoterapia ca o punte intre tratamentele naturale si medicina conventionala, cuvantul meso provine din greaca si inseamna „mijloc”. In timp ce in Franta, mesoterapia este aplicata in aproape toate domeniile medicinii si incepand din 2002, inclusiv in ingrijirea paliativa, fiind considerat un tratament rambursabil, in Romania, aceasta metoda este clasificata in randul celor alternative. In ultimii ani, mesoterapia a devenit din ce in ce mai cunoscuta, in special in domeniul procedurilor anti-aging si cele cosmetice. Este important de retinut ca mesoterapia este practicata numai de medici si de practicienii medicinii naturiste. Cosmeticienii care ofera servicii de mesoterapie, trebuie sa dispuna de calificarile necesare.

Microinjectii punctuale

 

Principiul pe care se bazeaza mesoterapia, poate fi cuprins intr-un singur moto si anume „mai mult cu mai putin (less is more)“, deoarece in tratament sunt folosite numai doze foarte mici de substante active. Si pentru ca substantele sunt injectate direct in partea vizata a corpului, acestea nu ajung in restul corpului. Se doreste ca aceste substante sa actioneze strict in zona injectata, in care este nevoie de ele. In cercurile de specialitate ale mesoterapiei, se atrage mereu atentia asupra efectelor secundare minime ale acestei metode.

Dupa o consultatie in detaliu cu pacientului, se pregateste un amestec special, personalizat constand din mai multe substante. Medicii, practicienii de medicina naturista recurg la substante din medicina conventionala, potente homeopate, minerale si vitamine pentru obtinerea preparatelor necesare, care sunt apoi administrate in dilutii reduse de substante. Amestecul obtinut este apoi injectat, in doze foarte mici, in straturile superioare ale pielii din zona care necesita tratament. Se formeaza astfel un fel de depozit de substante active in corp, substantele eliberandu-se treptat pentru ameliorarea starii. Injectia in sine nu este dureroasa, deoarece in amestecul injectabil este intotdeauna inclus si un anestezic usor. Succesul mesoterapiei este conditionat atat de amestecul obtinut din diferitele substante cat si tehnicile de injectare.

Piele intinsa, fara riduri

Pe fondul trendului anti-aging, mesoterpia si-a castigat popularitatea in acest domeniu. Astfel, este posibila intinderea ridurilor, tratarea celulitei si a striatiilor din perioada de sarcina fara a recurge la bisturiu. Efectul de intindere (lifting) este obtinut prin injectarea de acid hialuronic, diferiti antioxidanti si vitamine. Aceasta varianta a mesoterapiei este cunoscuta si sub denumirea de mesolifting sau biolifting. Printre acestea se numara si asa numita injectie „adio-grasime” , prin care este eliminata grasimea din partile dorite ale corpului. Desi se apeleaza la mesoterapie in special in tratamentul cosmetic, in ultimii ani s-au inregistrat numeroase succese si in alte domenii ale medicinei, cum ar fi reumatismul, artrozele, durerile arteriale si de spate, migrene, dureri de cap si accidentari sportive cum ar fi contuziile, luxatiile si contorsiile musculare. Mesoterapia se recomanda si in tratarea simptomelor cauzate de stres cum ar fi insomnia si extenuarea. 

Ca sa ai grija corect de tine si de familia ta, specialistii Alphega iti pun la dispozitie sfaturi utile pentru o ingrijire de nota 10 a fiecarui membru al familiei tale!

Speram ca acest articol te-a ajutat sa descoperi ce este mesoterapia si efectele sale benefice.

Spune-ne intr-un comentariu cat de utile sunt sfaturile Echipei Alphega!