Alege farmacia

Terapia prin abur

Terapia prin abur

Cele mai îndepărtate informații pe care le avem despre terapiile cu abur sunt din antichitate, de pe vremea băilor cu abur utilizate de egipteni, greci şi romani pentru relaxare. Aztecii, însă, utilizau temazcale, băi cu abur, pentru a-şi curăța corpul de boli şi pentru a se recupera după luptă. Mai târziu, aburul a început să fie utilizat în scopuri strict medicale, ducând la dezvoltarea unei noi forme de terapie, terapia prin abur, dar şi unei serii de dispozitive pentru inhalare.

Ce este terapia prin abur şi care sunt beneficiile?   

Inhalația, sau terapia prin abur, este unul dintre cele mai utilizate remedii casnice pentru calmarea mucoasei nazale, deschiderea pasajelor nazale și diminuarea simptomelor unei infecții ale căilor respiratorii. Eficiența sa provine din faptul că aerul cald și umed emoliază mucoasa, eliberând mucusul din nas, gât și plămâni. Acest lucru permite respirației să revină la normal, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. Cu toate că inhalația nu va vindeca infecția, ea poate ameliora simptomele şi ajuta organismul în lupta cu boala. În funcție de substanțele inhalate (apă caldă, apă termală/minerală, uleiuri volatile, sau chiar medicamente), terapia cu abur este benefică în lupta cu o sumedenie de afecțiuni: bronşite, viroze, sinuzite, alergii şi astm.

Cum puteți practica inhalația acasă?

De la clasica oală cu apă fierbinte, în care bunicile noastre puneau plante medicinale şi uleiuri volatile, până la nebulizatoarele moderne, sunt multe modalități prin care puteți beneficia de terapia prin abur. Atenție, în cazul în care alegeți să inhalați abur deasupra unei crăticioare cu apă fierbinte, aceasta trebuie să stea pe un plan drept şi tare, şi să vă asigurați că nu vor fi accidente. Nu aplicați această metodă pentru copii, întrucât este extrem de riscantă! Alternativa poate fi să stați în baie, în timp ce curge apă fierbinte la duş, fără a intra în cadă. Sau puteți apela la un vaporizator în care să picurați câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau mentă, care va degaja particule de abur volatil în încăpere, sau la un nebulizator personal cu mască, din care veți inhala direct aburul, alături de tratamentul prescris de medic. O sesiune de inhalație nu trebuie să depăşească 10-15 minute.  

Nebulizatoare şi interfețe pentru terapia cu abur la copii

Copiii, mai ales sugarii şi copiii foarte mici, au canalele nazale foarte înguste, acest fapt ducând la inflamații şi congestii nazale mult mai dese şi dificil de tratat. Inhalatoarele moderne, ce permit nebulizarea de medicamente prescrise de medic, pot fi utilizate acasă, în condiții de siguranță, alături de măşti pentru nas şi gură, sau inhalator oral.   

 

Produse
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2450 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2328
lei
Economisești
-122
lei
-15% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2150 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
1828
lei
Economisești
-322
lei
-15% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3700 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
3145
lei
Economisești
-555
lei
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 1900 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
1710
lei
Economisești
-190
lei
Articole similare
Tot ceea ce trebuie să știi despre gripă
Ce este gripa?Gripa este o afecțiune acută a căilor respiratorii, manifestată prin tuse și dure...
Citeste
De ce raceala nu e totuna cu gripa
În fiecare sezon rece ne întâlnim la tot pasul cu guturaiul, tusea și răgușeala. Se vorbește de răce...
Citeste
Raceala sau gripa?
An de an ne confruntam cu aceleasi probleme in sezonul rece: coriza, tuse, febra. Vorbim despre race...
Citeste
Dureri de gât – câteva sfaturi pentru ameliorarea lor
De îndată ce vine toamna și scad temperaturile, începem să resimțim iritații în gât, dureri la înghi...
Citeste
Sfaturi impotriva racelii
Simtim ca ne explodeaza capul, nasul ne curge, gatul este iritat. Cine nu cunoaste simptomele raceli...
Citeste
Racit la locul de munca
In medie, un angajat din doi sufera in sezonul rece de o infectie gripala. Contactul cu persoana rac...
Citeste
Comandă