Facem sport cand suntem raciti?

Facem sport cand suntem raciti?

Dacӑ sunteţi o persoanӑ activӑ, care practicӑ jogging şi sport în aer liber, merge la salӑ sau efectueazӑ exerciţii de aerobic, yoga sau pilates acasӑ, înseamnӑ cӑ mişcarea fizicӑ joacӑ un rol important în stilul dumneavoastrӑ de viaţӑ. În perioadele de activitate viralӑ intensӑ este probabil sӑ vӑ îmbolnӑviţi, însӑ. Iatӑ ce trebuie sӑ ştiţi despre practicarea sportului atunci când nu vӑ simţiţi bine.

Intensitatea simptomelor

Specialiştii în medicina sportivӑ recomandӑ evaluarea propriilor simptome ale bolii, pentru a se lua cea mai bunӑ decizie în privinţa sportului. Aşadar, dacӑ este o rӑcealӑ uşoarӑ, cu simptome de la gât în sus: congestie nazalӑ, durere în gât, strӑnut, stare generalӑ acceptabilӑ, puteţi practica sport acasӑ sau în aer liber, individual. Nu se recomandӑ sportul în echipӑ sau mersul la salӑ dacӑ aveţi simptome de rӑcealӑ, pentru a evita transmiterea virusului. De asemenea, puteţi reduce intensitatea exerciţiilor fizice, pentru a nu suprasolicita organismul. Otitele pot produce o scӑdere a simţului echilibrului. Practicaţi sport atât timp cât nu întâmpinaţi simptome precum ameţealӑ sau pierderi de echilibru.

Dacӑ simptomele au coborât la nivelul plӑmânilor şi s-au instalat tusea, dificultatea în respiraţie, durerile în piept şi musculare, febra, oboseala accentuatӑ şi starea generalӑ de rӑu, se recomandӑ reluarea activitӑţii fizice dupӑ ameliorarea simptomelor. Sportul creşte temperatura internӑ a corpului, acest lucru conducând la degradarea stӑrii generale în cazul existenţei febrei.

Repaos

Odihna este importantӑ în timpul virozelor, gripei sau altor infecţii ale cӑilor respiratorii. Acest lucru va permite organismului sӑ îşi concentreze resursele şi energia în direcţia vindecӑrii. O virozӑ sau gripӑ pot ţine aproximativ 7 zile, însӑ complicaţii precum bronşita şi sinuzita pot dura chiar şi 2 sӑpӑmâni. Este recomandat ca în acest timp sӑ vӑ menţineţi activi, atât cât permite organismul, fӑrӑ excese, şi doar prin exerciţii uşoare de yoga sau întinderi. Revenirea la activitatea fizicӑ anterioarӑ bolii va fi realizatӑ treptat.

Prevenţie

Sportul este unanim recomandat de medici pentru întӑrirea sistemului imunitar, alӑturi de o alimentaţie variatӑ şi bogatӑ nutritiv. Câte 30 de minute de activitate fizicӑ de 3-4 ori pe sӑpӑmânӑ pot creşte activitatea celulelor de tip T şi facilita activitatea sistemului imunitar. Pe de altӑ parte, activitatea fizicӑ intensӑ, în sesiuni de 90 de minute, poate slӑbi sistemul imunitar. Aşadar, menţinerea unei rutine moderate şi echipamentul adecvat, vӑ pot oferi o imunitate mai solidӑ în faţa infecţiilor. 

Produse
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2450 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2328
lei
Economisești
-122
lei
-15% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2150 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
1828
lei
Economisești
-322
lei
-15% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3700 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
3145
lei
Economisești
-555
lei
Articole similare
Tot ceea ce trebuie să știi despre gripă
Ce este gripa?Gripa este o afecțiune acută a căilor respiratorii, manifestată prin tuse și dure...
Citeste
De ce raceala nu e totuna cu gripa
În fiecare sezon rece ne întâlnim la tot pasul cu guturaiul, tusea și răgușeala. Se vorbește de răce...
Citeste
Raceala sau gripa?
An de an ne confruntam cu aceleasi probleme in sezonul rece: coriza, tuse, febra. Vorbim despre race...
Citeste
Dureri de gât – câteva sfaturi pentru ameliorarea lor
De îndată ce vine toamna și scad temperaturile, începem să resimțim iritații în gât, dureri la înghi...
Citeste
Sfaturi impotriva racelii
Simtim ca ne explodeaza capul, nasul ne curge, gatul este iritat. Cine nu cunoaste simptomele raceli...
Citeste
Racit la locul de munca
In medie, un angajat din doi sufera in sezonul rece de o infectie gripala. Contactul cu persoana rac...
Citeste
Alege farmacia
Comandă