https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Alergii si astm Alergii si astm

Ochii rosii – care sunt cauzele posibile?

27 Jun. 2018
Ochii rosii – care sunt cauzele posibile?

In perioada polenizarii, in fiecare primavara, persoanele cu alergii se confrunta cu adevarate probe de anduranta pentru ochi: mancarimi si lacrimi in exces. Conjunctivita alergica, pentru ca acest este diagnosticul, poate aparea insa si in afara sezonului polenizarii. Asa-numitii "ochi rosii" reprezinta cea mai frecventa afectiune oculara, care pe langa alergii, poate avea si alte cauze, cum ar fi curentii de aer, fumul, bacteriile si virusii, corpuri straine patrunse in ochi sau afectiuni generale.

 

Controlul la medicul specialist

Dat fiind faptul ca in spatele oricarei inflamatii a tesutului conjunctiv se poate ascunde o afectiune oculara grava, cum ar fi inflamatia irisului, se recomanda sa solicitati un control medical in cazul oricarei conjunctivite.

In cazul oricarei conjunctivite care se prelungeste pe o perioada mai lunga de 24 de ore, care este tratata incorect ca urmare a unui diagnostic gresit, exista pericolul producerii unor daune ireparabile la nivelul ochilor. Medicii oftalmologi recomanda un control medical in cazul oricarei conjunctivite!

 

Senzatii de arsuri si mancarimi la nivelul ochilor

Simptomele tipice ale unei conjunctivite sunt:

  • Arsuri
  • Mancarimi
  • Lacrimare in exces
  • Senzatie de patrundere a unui corp strain
  • Fotosensibilitate

 

Cel mai frecvent simptom este aspectul rosu al ochilor, datorat inflamarii vaselor sangvine din tesutul conjunctiv. Deseori pleoapele sunt lipite dimineata, iar secretiile de pe retina ingreuneaza vederea.

 

Cauzele ochiului rosu

Pe langa alergii si a factorilor de mediu, "ochii rosii" se pot datora bacteriilor, virusilor, leziunilor sau a altor infectii oculare.

In orice caz, varietatea de cauze care se ascunde in spatele conjunctivitelor ar trebuie examinata de un medic oftalmolog, pentru a evita orice daune oculare pe termen lung.

Ochii rosii nu sunt intotdeauna o expresie a unei reactii alergice sau rezultatul iritatiilor factorilor de mediu. De cele mai multe ori, conjunctivita reprezinta doar un simptom al unei alte afectiuni oculare.

Astfel, leziunile la nivelul corneei, a irisului sau procesele inflamatorii din celelalte regiuni ale ochiului, sunt resimtite initial ca senzatii neplacute, ignorate de cele mai multe ori.

 

Durerile oculare profunde, scaderea vazului si modificarea unilaterala a pupilelor pot indica o afectiune mai grava mascata de conjunctivita. Persoanele afectate ar trebui sa se prezinte la medicul oftalmolog cel tarziu atunci cand prezinta deja aceste simptome. Deseori, daunele ireparabile la nivelul ochilor pot fi evitate prin administrarea de urgenta a unui tratament adecvat.

Cand este o urgenta ochiul rosu?

Un pericol deosebit il reprezinta cresterea brusca a tensiunii intraoculare, asa-numitul acces de glaucom, care se poate manifesta si prin inflamatia tesutului conjunctiv si care este deseori subestimata. Tocmai in astfel de cazuri, tratamentul oftalmologic administrat imediat poate preveni pierderea permanenta a vederii.

-5% Card Club Alphega
Audispray Dolo picaturi de urechi, 7 g, MagnaPharm Marketing & Sales Romania
Audispray Dolo picaturi de urechi, 7 g, MagnaPharm Marketing & Sales Romania
-5% Card Club Alphega
Preț întreg 3400 lei
Preț cu card Alphega 3230 lei
Economisești -170 lei

Comunități