Ceaiul si starea de bine

Ceaiul si starea de bine

Ceaiul, servit cald sau rece, este o băutură tradițională, dar și terapeutică, întâlnită în diferite culturi, a cărui origine poate fi trasată până în China, acum peste 4000 de ani. Servirea ceaiului s-a răspândit apoi în Japonia și Olanda, apoi mai departe în restul Europei. Principalele tipuri de ceai sunt ceaiul alb, ceaiul verde, ceaiul oolong și ceaiul negru. Ceaiul alb, suav și ușor, este făcut din planta Camellia sinensis, frunzele fiind culese mai devreme, cât sunt încă acoperite cu un puf alb. Ceaiul verde se obține prin procesare la aburi a frunzelor, fiind formula cea mai benefică în ceea ce privește conținutul de antioxidanți și flavonoide, elemente cu efecte pozitive asupra inimii. Oolong-ul este obținut prin fermentarea parțială a frunzelor de ceai, fiind asemănător ceaiului verde ca beneficii. Ceaiul negru conține cel mai ridicat nivel de cafeină, fiind obținut printr-o procesare mai riguroasă a frunzelor de ceai.

Iată câteva beneficii ale consumului de ceai:

1. Consumul de ceai negru, verde sau oolong ajută la activarea metabolismului, sprijină arderea grăsimilor și pierderea în greutate, fiind recomandat în diete sau programe de slăbit
2. Ceaiul are efect anti-inflamator și anti-oxidant. De exemplu, sub acest aspect, ceaiul verde este de 100 de ori mai puternic decât vitamina C, motiv pentru care se consideră că are potențial în prevenirea afecțiunilor oncologice.
3. Ceaiul are efect benefic asupra creierului, îmbunătățind performanțele cognitive chiar și la pacienți cu diagnostic neurologic și prevenind declinul cognitiv în cazul persoanelor sănătoase.
4. Consumul de ceai are efect pozitiv asupra sănătății orale, având efect antibacterian. Cu toate acestea, consumul frecvent poate duce la colorarea danturii, iar îndulcitorul din ceai (zahărul) poate afecta smalțul.
5. Ceaiul este hidratant și susține sistemul digestiv, favorizând un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor care sunt utile în menținerea unei flore intestinale echilibrate. În plus, poate regla procesarea glucidelor și preveni diabetul.

Cu toate acestea, singur consumul de ceai nu garantează efectele la care ați spera, dacă nu se asociază unui stil de viață sănătos. Mai mult, se recomandă evitarea consumului în cazul în care persoana suferă de anemie, sau a produselor pe bază de ceai care conțin îndulcitori, coloranți sau arome, precum și consumarea ceaiului prea fierbinte. După fierbere, lăsați minimum 5 minute ceaiul la răcit, pentru ca temperatura acestuia să coboare sub 65o C, evitând astfel lezarea țesuturilor la înghițire.

Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora. Alimentatia neco...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate. Imunitatea are un rol esential in p...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Si ceai, si condiment, si medicament.
Feniculul este cunoscut de cateva secole, fiind folosit sub forma de condiment si planta medicinala....
Citeste
Pepenele galben: bomba de vitamine sanatoase
Fie ca este vorba de pepenele galben, de cel rosu, de pepenele cantalup sau galia, oferta din magazi...
Citeste