Viață sănătoasă prin mișcare și sport

Viață sănătoasă prin mișcare și sport

Activitatea fizică moderată constituie unul dintre factorii cei mai eficienți de protejare împotriva a numeroase afecțiuni. În plus, sportul poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Citiți mai jos care sunt beneficiile pe care sportul le poate aduce în viața și sănătatea dvs.

Sport împotriva infarctului și a accidentelor cerebrale

Influența pe care mișcarea o are asupra bolilor cardiace și circulatorii a fost demonstrată deja de nenumărate ori. Activitatea fizică regulată asigură o protecție împotriva afecțiunilor cardiace și circulatorii, boli care reprezintă în continuare cauza nr. 1 a deceselor țn țările dezvoltate.

Activitatea fizica regulată influențează, în special, probabilitatea apariției bolilor cardiace, în timp ce efectul său de protecție nu depinde de alți factori: persoanele active înregistrează mai puține infarcturi, și pentru că, de regulă, nu fumează, dar și datorită mișcării în sine. Efectul mișcării fizice asupra organismului este cel puțin la fel de puternic ca lipsa fumatului.

Sportul a demonstrat efecte pozitive și de protejare împotriva atacurilor cerebrale. Efectele benefice se explică prin îmbunătățirea economiei de funcționare a inimii și sistemului circulator, resimțită de pe urma mișcării regulate. Astfel, se previne instalarea arteriosclerozei și apariția hipertensiunii arteriale.

Mișcarea în beneficiul pacienților cu probleme cardiace și a persoanelor supraponderale

Sportul de anduranță de intensitate moderată stimulează metabolismul și ajută astfel la scăderea kilogramelor în plus. Aceste efecte pozitive se resimt indiferent de vârstă, sex, statut social.

Nu este necesară o performanță sportivă de top pentru a preveni bolile cardiace și circulatorii. Plimbările zilnice regulate pot fi de un real ajutor și acționează ca măsură preventivă. În plus, studiile au demonstrat efectul pozitiv al sportului asupra persoanelor care suferă deja de afecțiuni cardiace și circulatorii.

Astfel, se pare că numărul deceselor din rândul pacienților care au suferit un infarct scade semnificativ cu ajutorul respectării unui program de mișcare fizică. De asemenea, scade și numărul complicațiilor și probabilitatea apariției unui nou infarct. Per total, starea generală a pacientului are numai de profitat de pe urma mișcării.

Sport și cancer

Prevenirea cancerului prin sport

Practicarea regulată a sportului poate reduce apariția anumitor tipuri de cancer cu până la 70%. Această valoare poate fi atinsă însă numai prin respectarea unui program de mișcare fizică intensă pe o perioadă lungă de timp. Există rezultate relativ sigure în legătură cu ratele mai scăzute de îmbolnăvire de cancer de colon în rândul persoanelor foarte active. De asemenea, există studii care susțin că sportul și mișcarea reduc semnificativ riscul apariției cancerului mamar, de prostată și pulmonar:

  • Bărbații foarte activi, care reușesc să ardă peste 2500 de calorii pe săptămâna prin sport, înregistrează un risc de îmbolnăvire de cancer de colon cu 40% mai scăzut comparativ cu persoanele sedentare. În cazul femeilor, pericolul cancerului de colon se reduce cu 50% în urma practicării a patru ore de sport /săptămâna.
  • Riscul cancerului pulmonar scade cu o valoare între 20 și 60 de procente în cazul în care este respectat un regim constant de mișcare.
  • În pubertate, riscul cancerului mamar scade cu până la 30 de procente, în cazul practicării a minimum 1 oră de sport /săptămână.
  • În cazul cancerului de prostată și a celui testicular, efectele pozitive înregistrate de pe urma sportului sunt de 10-70 de procente.

Sportul este în beneficiul pacienților cu cancer

Cercetări recente au demonstrat efectul pozitiv pe care sportul și programele de mișcare îl au asupra persoanelor diagnosticate cu cancer. Spre exemplu, în cazul femeilor care suferă de cancer mamar, un antrenament moderat de anduranță are efecte pozitive asupra sistemului imunitar, dar și asupra psihicului. Rezistența împotriva tumorilor poate fi întărită prin sport și mișcare și în cazul pacienților diagnosticați cu cancer la colon sau cancer pulmonar.

Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Activi si in forma primavara
Odata cu aparitia primelor raze de soare si a caldurii, simtim din nou nevoie sa iesim in natura si...
Citeste
Pantofii potriviti de alergare
Pantofii optimi de alergare nu trebuie sa fie neaparat si cei mai scumpi. Este importanta o consulta...
Citeste
Voleiului de plaja ajuta la imbunatatirea conditiei fizice
Pentru persoanele care doresc sa combine miscarea pe plaja si fitness-ul, voleiul de plaja este aleg...
Citeste
Miscare si sport, pentru o viata sanatoasa
In trecut, omul era obligat de situatie sa mearga si sa alerge mult. Viata moderna pe care o ducem i...
Citeste
Mersul pe jos este sanatos
V-ati gandit vreodata cate ori pe zi petreceti sezand si cate ore efectuand activitati medii spre gr...
Citeste
 Drumetiile ajuta la mentinerea starii de bine
Fie ca e vorba de trekking, hiking sau nordic walking – miscarea la pas in natura este la moda...
Citeste