https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Top 10: Fructele cu cele mai puține calorii

20 Nov. 2015
Top 10: Fructele cu cele mai puține calorii

Fructele sunt sănătoase pentru că sunt pline de vitamine și minerale. Cele mai multe soiuri de fructe sunt recomandate și pentru menținerea siluetei deoarece au un conținut sărac în calorii. Nu este cazul tuturor fructelor însă: spre exemplu, bananele au o valoare energetică relativ mare. Dacă doriți să vă mențineți silueta, recomandarea noastră este să consumați fructe sărace în calorii. Am alcătuit un clasament cu 10 soiuri de fructe în care vă vom dezvălui numărul de calorii pentru fiecare în parte. 

1. Cireșele Acerola sunt originare din America Centrală și de Sud, însă devin și la noi tot mai populare. Acest fapt se datorează nu doar gustului proaspăt-acrișor, ci și conținutului bogat în vitamina C. O porție de cireșe (de mărimea unei palme) este suficientă pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. În plus, cireșele Acerola sunt aproape lipsite de calorii. 100 de grame de cireșe conțin numai 20 de calorii. Vă puteți înfrupta din ele fără a vă compromite silueta!

2. Căpșunile sunt în plin sezon vara. Fructele dulci sunt delicioase în stare proaspătă, dar și în tarte sau sub forma de smoothie. Deși au un gust dulce, căpșunile sunt fructe cu puține calorii. 100 grame de căpșuni conțin 32 de calorii. Încercați să înlocuiți înghețata cu o porție de căpșuni și nu veți avea surprize pe cântar.

3. Pepenele verde – porția de prospețime cu care ne răcorim în zilele caniculare. Acest fruct este format în mare parte din apă – respectiv peste 90 %, astfel că, 100 grame de pepene conține numai 38 de calorii. 

4. Opuntia Ficus: Dacă sunteți încântat de fructele exotice sau vă place să încercați alimente noi, nu treceți cu vederea acest fruct. Când îl cumpărați, suprafața fructului trebuie să fie ușor moale, doar atunci este copt. Gustul este unul dulce-acrișor, iar conținutul de vitamine este și el considerabil. 100 gr de Opuntia Ficus conțin numai 37 de calorii (1 bucată: 29 calorii). Încercați cu încredere.

5. Zmeura nu este doar delicioasă, ci și benefică pentru sănătate deoarece conține numeroși antioxidanți valoroși care captează radicalii liberi din organism și vă protejează împotriva cancerului. În plus, încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii. 100 gr. de zmeură conțin numai 34 de calorii. 

6. Grepfruit – acest fruct nu se bucură de popularitate în rândul tuturor datorită gustului acrișor. Însă fructele exotice sunt foarte sănătoase. Substanța amară din grepfruit este benefică pentru digestie și nivelul de colesterol din sânge. Consumul de grepfruit este recomandat și benefic și pentru menținerea siluetei. 100 gr de grepfruit conțin doar 38 de calorii. 

7. Papaya ne atrage imediat privirea cu culoarea intensă a pulpei fructului. Gustul este dulce și proaspăt, perfect pentru o zi caldă de vară. 100 gr. de papaya conțin numai 32 de calorii. Și sănătatea dvs. va avea de profitat de pe urma consumului de papaya care este benefic pentru digestie, pentru  scăderea nivelului de colesterol și pentru inimă. 

8. Afinele conțin numeroase substanțe vegetale secundare care operează în organism ca antioxidanți și colectează radicalii liberi, încetinind îmbătrânirea pielii și protejând sistemul circulator și organismul împotriva cancerului. Similar zmeurei, și afinele sunt fructe care au un conținut caloric redus de doar 36 de calorii în 100 gr. de afine. Încercați să consumați afinele imediat după cumpărare, deoarece nu pot fi păstrate mult timp.

9. Guave: Guavele sunt adevărate bombe de vitamina C: 100 gr. de guave conțin  275 miligrame de vitamina C- de cinci ori mai mult decât portocalele. De asemenea, guavele sunt sănătoase și datorită conținutului bogat în calciu și fier. Acestefructe conțin, în 100 gr., doar 34 de calorii (1 bucată: 17 calorii). Le puteți consuma fără probleme. Atunci când le cumpărați, acordați atenție la coaja care trebuie să fie fermă iar pulpa ușor moale.

10. Coacăze roșii: Alimentele acre sunt benefice atât pentru starea de spirit, cât și pentru sănătate. Coacăzele roșii sunt bogate în vitamina C, fier și potasiu și ajută procesul digestiei. 100 gr. de coacăze conțin numai 33 de calorii. Le puteți consuma proaspete, în tarte de fructe, salate de fructe sau cu iaurt. Poftă bună!

Comunități