Alege farmacia

Siropul de arțar

Siropul de arțar

Diferitele grade de calitate diferă în funcție de momentul recoltei.  Siropul de arțar de gradul AA este cel mai înalt calitativ, având o culoare foarte deschisă și un gust foarte fin. Acest grad calitativ este disponibil aproape exclusiv în Canada și exportat în cantități reduse. Gradul A reprezintă de asemenea o calitate deosebită, siropul având un gust fin, aromat. Siropul de arțar de grad B are o culoare semnificativ mai închisă, gustul este mai puternic și aromat. Siropul de arțar de grad C are culoarea chihlimbarului și un gust pronunțat, foarte puternic. Ultima categorie, siropul de arțar de grad D este cunoscut în Canada ca „sirop industrial“ deoarece este folosit numai în scopuri industriale. Gustul este atât de pronunțat încât este aproape neplăcut,  iar culoarea este foarte închisă. Regulă generală: cu cât siropul de arțar are o culoare mai deschisă, cu atât gustul este mai rafinat.

Utilizarea siropului de arțar

În funcție de regiunea de unde provine arțarul și de proprietățile solului, diferă și mineralele pe care le conține. Prin pregătirea la cald, multe dintre vitaminele pe care le conține sunt distruse.

În primul rând, siropul de arțar este folosit ca un îndulcitor, având proprietăți de îndulcire mai puternice decât zahărul obișnuit. Siropul de arțar nu este destinat consumului de către persoanele diabetice. În combinație cu sucul de lămâie, chili și apa, siropul de arțar poate fi folosit în diete de slăbire.

Siropul de arțar –înlocuitor pentru zahăr

Cei care doresc să folosească siropul de arțar pentru îndulcire preparatelor, trebuie să retină că o jumătate de linguriță de sirop de arțar înlocuiește o lingură de zahăr. În general, se aplică următoarea regulă: 100 grame zahăr pot fi înlocuite cu 75 grame de sirop de arțar.

Efecte benefice

O ceașcă de ceai sau lapte îndulcit cu sirop de arțar are un efect relaxant și calmant, ideal pentru combaterea tulburărilor de somn. O linguriță de sirop de arțar poate fi consumată direct atunci când ne simțim lipsiți de energie și obosiți.

În ciuda tuturor efectelor pozitive ale consumului de sirop de arțar, există și dezavantaje, cum ar fi cele de ordin ecologic, deoarece transportul tocmai din Canada al siropului de arțar este poluant pentru mediu. Prețul unei sticle de sirop de arțar îl depășește cu mult pe cel al unui pachet de zahăr. Anual, un arțar poate produce aproximativ 40 de litri de sirop, astfel că siropul de arțar ar trebui să aibă un preț mai mic.

Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă