Siropul de artar

Siropul de artar

Diferitele grade de calitate difera in functie de momentul recoltei.  Siropul de artar de gradul AA este cel mai inalt calitativ, avand o culoare foarte deschisa si un gust foarte fin. Acest grad calitativ este disponibil aproape exclusiv in Canada si exportat in cantitati reduse. Gradul A reprezinta de asemenea o calitate deosebita, siropul avand un gust fin, aromat. Siropul de artar de grad B are o culoare semnificativ mai inchisa, gustul este mai puternic si aromat. Siropul de artar de grad C are culoarea chihlimbarului si un gust pronuntat, foarte puternic. Ultima categorie, siropul de artar de grad D este cunoscut in Canada ca „sirop industrial“ deoarece este folosit numai in scopuri industriale. Gustul este atat de pronuntat incat este aproape neplacut,  iar culoarea este foarte inchisa. Regula generala: cu cat siropul de artar are o culoare mai deschisa, cu atat gustul este mai rafinat.

Utilizarea siropului de artar

In functie de regiunea de unde provine artarul si de proprietatile solului, difera si mineralele pe care le contine. Prin pregatirea la cald, multe dintre vitaminele pe care le contine sunt distruse.

In primul rand, siropul de artar este folosit ca un indulcitor, avand proprietati de indulcire mai puternice decat zaharul obisnuit. Siropul de artar nu este destinat consumului de catre persoanele diabetice. In combinatie cu suc de lamaie, chili si apa, siropul de artar poate fi folosit in diete de slabire.

Siropul de artar –inlocuitor pentru zahar

Cei care doresc sa foloseasca siropul de artar pentru indulcire preparatelor, trebuie sa retina ca o jumatate de lingurita de sirop de artar inlocuieste o lingura de zahar. In general, se aplica urmatoarea regula: 100 grame zahar pot fi inlocuite cu 75 grame de sirop de artar.

Efecte benefice

O ceasca de ceai sau lapte indulcit cu sirop de artar are un efect relaxant si calmant, ideal pentru combaterea tulburarilor de somn. O lingurita de sirop de artar poate fi consumata direct atunci cand ne simtim lipsiti de energie si obositi.

In ciuda tuturor efectelor pozitive ale consumului de sirop de artar, exista si dezavantaje, cum ar fi cele de ordin ecologic, deoarece transportul tocmai din Canada al siropului de artar este poluant pentru mediu. Pretul unei sticle de sirop de artar il depaseste cu mult pe cel al unui pachet de zahar. Anual, un artar poate produce aproximativ 40 de litri de sirop, astfel ca pretul siropului de artar ar trebui sa fie mai mic.

Produse
SALES
Baraka 450 mg capsule moi
Utilizat pentru a creste natural puterea de aparare a organismului la toate varstele.
SALES
Hepatoprotect 60 capsule
Protejeaza natural ficatul, datorita actiunii antioxidante a dozei optime de silimarina.
SALES
ABC Derm gel spumant 100 ml
Este o baza usoara de curatare care nu agreseaza pielea, respectand echilibrul acesteia.
SALES
Korill 500 mg 30 capsule moi
Uleiul de krill asigura functionarea sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului de colesterol si trigliceride.
SALES
Detrical 2000IU, 60 capsule filmate
Supliment alimentar ce contine Vitamina D3 si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
SALES
KidsCare Superpower shower gel & shampoo 200 ml
Linie de produse special creata pentru a ingriji pielea delicata a copiilor.
SALES
Seboradin FitoCell sampon 200 ml
Seboradin ofera solutii pentru toate tipurile de par si probleme ale scalpului.
SALES
Tonimer Lab Hipertonic spray 125 ml
Gama completa pentru sanatatea si igiena tractului respirator, destinata tuturor categoriilor de varsta.
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora. Alimentatia neco...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate. Imunitatea are un rol esential in p...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Si ceai, si condiment, si medicament.
Feniculul este cunoscut de cateva secole, fiind folosit sub forma de condiment si planta medicinala....
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste