Alege farmacia

Sfecla rosie – remediu importiva hipertensiunii

Sfecla rosie – remediu importiva hipertensiunii

Sfecla rosie face parte din dieta noastra de cateva decenii. Cu toate acestea, sfecla roșie nu creste in flora spontana: romanii au fost cei care au introdus si au dezvoltat cultura sfeclei in Europa. Sfecla rosie se distinge in primul rand prin culoarea specifica, insa importanta pe care o joaca in alimentatia noastra se datoreaza nutrientilor pe care ii contine.

 

Sfecla rosie: nutrienti precum fierul

Sub forma de componenta acrisoara in salata de hering sau cruda alaturi de alte legume - sfeclei rosii nu i se acorda atentia cuvenita. Cu toate ca in trecut se considera ca sucul sfeclei rosii are efect de innoire a sangelui datorita culorii specifice. Colorantul continut, betanina, nu este singurul factor pozitiv al sfeclei rosii. Pentru formarea de sange nou sunt importanti mai ales vitamina B, acidul folic si oligoelementul fier. Impotriva lipsei de fier se recomanda des consumul de suc de sfecla rosie. Organismul uman transforma insa mai usor fierul de origine animala. De aceea se recomanda vegetarienilor sa consume feluri de mancare si bauturi ce contin vitamina C (de ex. suc de portocale) sau sub forma de sfecla rosie in salata de cruditati, intrucat multi nutrienti se pierd prin fierbere.

 

Sfecla rosie impotriva hipertensiunii

Cercetatorii au descoperit ca forma fizica poate fi imbunatatita prin consumul regulat de suc de sfecla rosie. In comparatie cu sucul de coacaze, sucul de sfecla rosie s-a dovedit a fi mult mai benefic. Sucul de sfecla rosie are insa si un alt efect pozitiv si semnificativ, respectiv scaderea hipertensiunii. Li se recomanda celor ce sufera de hipertensiune consumul unei jumatati de litru de suc de sfecla rosie zilnic. Efectul benefic apare in decursul primei ore; efectul maxim apare dupa trei-patru ore. Efectul benefic poate dura pana la 23 de ore, astfel incat un pacient cu hipertonie poate observa efectele benefice semnificative dupa doar doua pahare de suc de sfecla rosie consumate zilnic. Atentie insa: sfecla rosie contine si mult acid oxalic, care favorizeaza formarea pietrelor la rinichi. Celor predispusi la formarea pietrelor la rinichi li se recomanda consumul de sfecla rosie in  cantitati reduse.

Produse
Articole similare
Alimentatie sanatoasa pentru o sanatate de fier
Alimentatia corecta previne aparitia bolilor si contribuie la vindecarea acestora.Alimentatia necore...
Citeste
Cum sa-ti cresti rezistenta organismului.
Rezistenta la infectii a organismului este data de imunitate.Imunitatea are un rol esential in pastr...
Citeste
Recomandarile Alphega pentru o sanatate care invinge iarna
Intoarcerea la hrana naturala si evitarea sedentarismului sunt elementele cheie in lupta impotriva b...
Citeste
Cum sa pregatesti singur uleiuri aromate si condimentate
Uleiurile aromate sunt intotdeauna binevenite! Plantele aromatice cum ar fi rozmarinul, busuiocul, m...
Citeste
Feniculul. Și ceai, și condiment, și medicament
Feniculul este cunoscut de câteva secole, fiind folosit sub formă de condiment și plantă medici...
Citeste
Pepenele galben: bombă de vitamine sănătoase
Fie că este vorba de pepenele galben, de cel roșu, de pepenele Cantalup sau Galia, oferta din magazi...
Citeste
Comandă