https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Relaxare prin plutire

30 May. 2014
Relaxare prin plutire

Stresat, extenuat si obosit? Dar mai ales in criza de timp? Floating sau plutire, este o noua tehnica de relaxare, ale carei efecte pozitive se resimt inca de la prima sedinta de o ora. Plutirea intr-un bazin cu apa la temperatura corpului, este menita sa ajute la asimilarea de energie si forta. Floating inseamna plutirea relaxata si relaxarea prin plutire.

Uneori simtiti ca ati dori sa plutiti, sa va indepartati de situatiile stresante? Aceasta posibilitate chiar exista, prin floating. Prin aceasta metoda de relaxare prin care se pot obtine si efecte benefice din punct de vedere medical, corpul este adus intr-o stare de plutire. Procedura se desfasoara intr-o capsula cu apa, care este adusa la o temperatura foarte placuta corpului, de 34,8°C.

Aceasta temperatura corespunde temperaturii exterioare naturale a pielii, astfel ca pe perioada plutirii nu se resimte nici caldura, nici raceala. Printr-o solutie salina si un continut de sulfat de magneziu de circa 70%, densitatea apei creste suficient de mult pentru a permite corpului sa pluteasca, stare care induce relaxarea tuturor muschilor din corp. Multi dintre practicantii acestei metode compara intrarea in apa si plutirea cu un sentiment de relaxare profunda, liniste si calm.

Evadarea din cotidian, adio stres

Evadarea din cotidian si delimitarea de situatiile de stres si haos sunt posibile in bazinul pentru floating care o forma capsulara si este izolat fonic si luminos. Odata intrat in capsula veti putea pluti in liniste si intuneric absolut atunci când bazinul este inchis. Ar putea suna apasator insa tactica izolarii complete are menirea de a va scapa de stres. Nici corpul, nici creierul nu trebuie sa incerce sa regleze temperatura, nu trebuie sa faca fata stimulilor prin imagini sau sunete. Astfel, prin evitarea expunerii creierului nostru si a sistemului nervos unor stimuli vizuali sau acustici, putem ajunge la o liniste interioara, mentala. Astfel stresul dispare, formând noi posibilitati de rezistenta impotriva stresului.

Efectele pozitive ale metodei floating

Ca forma de sprijin pe lânga terapie, floating poate combate cu succes simptomele sindromului Burn-Out. Expertii recomanda metoda floating in general, pentru relaxarea corpului si a mintii, pentru imbunatatirea sistemului imunitar si a capacitatii de concentrare. Printre efectele secundare pozitive se numara cresterea productivitatii si a creativitatii. Metoda plutirii sprijina si tratamentul medical, spre exemplu in domeniul medicinii sportive, a ortopediei si a medicinii durerii. Prin plutire, coloana vertebrala scapa de greutatea pe care trebuie sa o suporte permanent. In apa se relaxeaza si cele mai acute puncte de tensiune. In plus, baia salina este benefica pentru piele, iar un tratament regulat poate combate acneea si neurodermatita.

Varianta Wellness

O alternativa la bazinul de floating este disponibila in centrele de ingrijire (wellness). Asa-numitele floating-areas (areale de plutire) invita la plutirea in bazine mari. O alta diferenta ar fi integrarea efectelor de lumini si sunete. Conceptul principal de liniste absoluta este astfel modificat. Fanii absoluti ai acestei metode sunt insa incântati de delimitarea de restul pe care o resimt doar in bazinul de floating. Pentru cei care insa nu se simt in largul lor in spatiul relativ mic al unui astfel de bazin, plutirea in bazinele mari disponibile in centrele de ingrijire sunt o alternativa potrivita si chiar un prim-pas catre metoda floating primara. Indiferent de varianta pentru care optati, deviza este aceeasi: cufundati-va, plutiti si relaxati-va.

Stim ca iti plac noutatile medicale de aceea ne bucuram sa-ti oferim articole care sa-ti completeze cunostintele.

Scrie-ne un comentariu despre cat de utile au fost informatiile despre relaxarea prin plutire.

Comunități