https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Putem slăbi fără sport

16 Jan. 2017
Putem slăbi fără sport

Putem slăbi fără sport, însă nu fără efort. Cei care practică sport, ard mai multă energie și reușesc să scape de kilogramele în plus.

Pentru a putea slăbi fără sport, disciplina este esențială. Nu trebuie să urmați o dietă strictă, însă trebuie să vă schimbați obiceiurile elementare pe termen lung. De asemenea, nu trebuie sub nici o formă să vă înfometați. Iată câteva sfaturi care vă vor fi de folosi:

Legume și fructe 

Dacă doriți să slăbiți, fără însă a face sport, alimentația sănătoasă este vitală. Consumați zilnic cinci porții de legume și fructe. Asigurați-vă că aveți tot timpul la îndemână un bol cu fructe, castraveți, morcovi etc., din care puteți mânca oricât, fără mustrări de conștiință. De asemenea, optați mai des pentru legume decât fructe, deoarece au un conținut mai mic de zahăr, respectiv de calorii.

Creșteți consumul de proteine

Pentru a putea slăbi fără a face sport, trebuie să creșteți consumul zilnic de proteină la aproximativ 1,5 grame/kg din greutatea corporală. Dietele bogate în proteine conțin puține grăsimi și puține calorii. Proteinele vor menține senzația de saturație vreme îndelungată. Așadar, optați pentru produse precum carnea slabă de pasăre, pește proaspăt, sana și iaurt. 

Hidratați-vă

Pe lângă alimentația sănătoasă, hidratarea suficientă este foarte importantă. Dacă doriți să slăbiți fără sport, trebuie să consumați zilnic minim 3 litri de lichide, preferabil apă sau ceaiuri de plante. Apa vă va ajuta să reduceți senzația de foame, iar kilogramele vor fi mai ușor de eliminat. Beți un pahar de apă înaintea fiecărei mese pentru a permite senzației de sațietate să se instaleze mai repede.

Evitarea stresului

Dacă doriți să scăpați de kilogramele în plus fără sport, trebuie să evitați stresul. Tindem să consumăm mai multă hrană în situațiile stresante, de cele mai multe ori în mod inconștient. Dacă treceți printr-o perioadă stresantă, nu uitați de exercițiile de relaxare, de o scurtă plimbare la aer, pentru a vă ajuta să vă repuneți gândurile în ordine!

Mai multă mișcare în timpul zilei

Nu ne referim la sport, ci la mișcarea pe care o puteți face în timpul zilei: urcați treptele pe jos în loc să luați liftul, parcurgeți distanțele mici pe jos, dacă folosiți mijloacele de transport în comun, coborâți cu o stație mai devreme și parcurgeți distanța pe jos etc.

Stimularea metabolismului

Anumite substanțe pot ”topi” kilogramelor în plus, prin stimularea metabolismului. Una din acestea este capsaicina care se regăsește în piper și în ardeiul iute.

De asemenea, uleiurile eterice care se regăsesc în scorțișoară, ghimbir și juniperus au același efect.

Curățenia

Puteți arde câteva calorii și fără sport. Fie că spălați geamurile, dați cu aspiratorul sau călcați haine, veți stimula arderea caloriilor. Într-o jumătate de oră de spălat geamuri puteți arde 80 de calorii, într-o jumătate de oră de călcat haine veți arde 100 de calorii și alte 110 calorii într-o jumătate de oră de aspirat. Foarte eficiente sunt și muncile în gradină, fie că dați cu grebla sau plantați, puteți arde 150 de calorii după o jumătate de oră de astfel de activități.

Râsul slăbește

Nu doar activitățile domestice vă pot ajuta să slăbiți, ci și râsul. Zece minute de râs intens pot arde 40 de calorii, care corespund unei bucăți de ciocolată. Pe lângă râs, și săruturile vă pot ajuta să slăbiți. Puteți arde 20 de calorii/ minut cu ajutorul unui sărut intens.

Evitați viciile

Pentru a reuși să slăbiți fără sport, va trebui să eliminați treptat și anumite vicii, cum ar fi consumul de alcool și de dulciuri. Nu este cazul să le eliminați radical, de pe o zi pe alta, ci treptat, pentru a permite organismului să se adapteze, iar când simțiți nevoia de a consuma ceva dulce, încercați să vă potoliți pofta cu o singură bucată și nu cu întreaga tabletă de ciocolată.

Slăbiți în somn

Slăbitul în somn nu este atât de ușor precum pare. Puteți stimula pierderea kilogramelor în plus, consumând anumite alimente la orele corecte. Astfel, este foarte important să nu serviți cina la ore prea târzii și să eliminați carbohidrații de la masa de seară. Așa vă veți asigura că arderea grăsimilor va funcționa în mod optim în timpul nopții. 

În plus, cei care dorm suficient au mai puține probleme cu silueta. De asemenea, asigurați-vă că respectați un program de somn de minim 7-8 ore/zi.

Comunități