Alege farmacia

Pericolul ascuns în pastilele de slăbit

Pericolul ascuns în pastilele de slăbit

Un mediu competitiv, o societate bazată pe rezultate rapide şi recompense imediate cresc riscul de a cădea în capcana reclamelor, tot mai multe şi mai agresive, la suplimente şi pastile de slăbit. Pierderea kilogramelor fără efort, o siluetă de invidiat în cel mai scurt timp, slăbitul peste noapte şi alte astfel de mesaje sunt transmise în special pe internet. Dar cu ce preţ?    

Capcanele din pastilele de slăbit

Metoda minune care te ajută să slăbeşti făra a face alte modificări în stilul de viaţă, pastilele de slăbit şi alte suplimente puse în vânzare pe internet, în magazine de specialitate şi chiar în farmacii, fac apel la dorinţa oamenilor de a obţine rapid rezultate, fără efort. Din păcate, acestea vin cu o serie de riscuri pentru sănătate, precum şi cu dezamăgiri ca urmare a întreruperii tratamentului. 

Pastilele de slăbit sunt concepute pe unul dintre următorii trei piloni de acţiune, fiecare cu efecte adverse pentru sănătate, putând conține chiar şi substanţe cu acţiune complementară:

  1. Suprimarea poftei de mâncare se bazează pe substanţe – inclusiv stimulente asemănătoare amfetaminei – ce acţionează asupra neurotransmițătorilor din creierul uman, transmițând senzaţia de saţietate. Utilizate pe termen lung, acestea pot genera dependență, abuz sau modificări comportamentale. Pe termen scurt, pot creşte ternsiunea arterială şi ritmul cardiac, pot cauza insomnie, stări de agitaţie şi nervozitate, vedere înceţoşată, dureri de cap, constipaţie, uscarea gurii, greaţă şi vomă.  
  2. Inhibitori ai enzimei lipază, ce nu permit metabolizarea grăsimilor din alimente, ci eliminarea lor prin scaun. Aceste pastile determină scaune uleioase, disconfort abdominal şi chiar incontinenţă. În plus, împiedică absorbţia vitaminelor liposolubie A, D, E, K şi betacaroten, şi pot altera metabolismul.
  3. Suplimentarea cu fibre alimentare care, la nivelul intestinului, absorb apa şi menţin mai mult timp senzaţia de saţietate. Persoanele care urmează cure de slăbire cu aceste suplimente consumă cantităţi mai mici de alimente, însă printre efectele adverse se numără flatulenţa, scaune frecvente, deshidratare şi chiar subnutriție.

O altă capcană este promovarea pastilelor ca fiind naturale sau exclusiv din plante. Mulţi oameni au mai multă încredere în astfel de produse, însă acestea sunt mult mai puţin reglementate şi verificate. Achiziţia – mai ales de pe internet – se poate dovedi a fi un pericol pentru sănătate. Deseori, etichetele acestor produse nu conţin informaţii complete.

Soluţia pentru slăbitul sănătos şi controlat este o alimentație echilibrată, fără excese, cu activitate şi exerciţii fizice constante, şi răbdare cu propriul corp. 

Produse
Articole similare
Activi si in forma primavara
Odata cu aparitia primelor raze de soare si a caldurii, simtim din nou nevoie sa iesim in natura si...
Citeste
Pantofii potriviti de alergare
Pantofii optimi de alergare nu trebuie sa fie neaparat si cei mai scumpi. Este importanta o consulta...
Citeste
Voleiului de plaja ajuta la imbunatatirea conditiei fizice
Pentru persoanele care doresc sa combine miscarea pe plaja si fitness-ul, voleiul de plaja este aleg...
Citeste
Miscare si sport, pentru o viata sanatoasa
In trecut, omul era obligat de situatie sa mearga si sa alerge mult. Viata moderna pe care o ducem i...
Citeste
Mersul pe jos este sanatos
V-ati gandit vreodata cate ori pe zi petreceti sezand si cate ore efectuand activitati medii spre gr...
Citeste
 Drumetiile ajuta la mentinerea starii de bine
Fie ca e vorba de trekking, hiking sau nordic walking – miscarea la pas in natura este la moda...
Citeste
Comandă