Aceste fructe, cu înveliş lemnos, protector, și miez globular, dulce şi uşor amӑrui, sunt mici minuni ale naturii. Nucile sunt bogate în uleiuri sӑnӑtoase, vitamine, minerale şi fibre – un adevӑrat cocktail de sӑnӑtate, accesibil în orice moment al anului.
 
Beneficiile consumului de nuci 
 
RETETA IN CASETA 
Pesto de nuci 
Cum se face: Spӑlaţi bine busuiocul cu apӑ rece, întrucât mai ascunde insecte sau urme de pӑmânt. Puneţi toate ingredientele, în afarӑ de sare, într-un vas adânc şi pasaţi pânӑ se formeazӑ o pastӑ finӑ. Întrucât parmezanul este sӑrat, gustaţi înainte de a adӑuga sare. Sosul se consumӑ cu paste, pâine prӑjitӑ sau salatӑ de cruditӑţi. Îl puteţi pӑstra la frigider aproximativ o sӑptӑmânӑ sau la congelator pânӑ la 2 luni.