https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Medicația antidepresivă

23 Apr. 2018
Medicația antidepresivă

Tratamentul medicamentos, în cazul depresiei, se recomandă de către medicul psihiatru, în funcţie de severitatea și tipul de depresie. Este foarte important să nu ne automedicăm. Indiferent dacă am auzit de la prieteni sau rude că un medicament este foarte eficient, cel mai bine ar fi să consultăm un medic specialist, care să ne prescrie tratamentul care ni se potrivește.

Există mai multe clase de medicamente antidepresive, acestea fiind indicate în tratamentul pe termen lung al depresiei. Medicul psihiatru va recomanda tratamentul în funcție de tipul de depresie și gradul de severitate al depresiei.

Dacă sunt asociate și alte tulburări, precum anxietatea și simptomele psihotice sau în cazul unor depresii care răspund greu la medicamente antidepresive, medicii recomandă asocierea pe termen scurt a antidepresivelor cu alte clase de medicamente (de exemplu, anxiolitice, antipsihotice) sau se recurge chiar la eletroconvulsoterapie.

Cele mai cunoscute metode de tratament în depresie sunt tratamentul medicamentos şi psihoterapia

Există însă și tratamente alternative pentru depresie: fitoterapia (terapia cu plante medicinale), homeopatia,  acupunctura.

Mai trebuie reținut că tratamentul medicamentos nu este necesar în toate cazurile de depresie și dacă este necesar, de obicei se recomandă pentru o anumită perioadă de timp.

Rețineți:

Perioadele inițiale ale unor tratamente antidepresive sunt mai dificile. Pot exista unele manifestări neplăcute la începerea unui tratament, dar de cele mai multe ori acestea sunt pasagere. Discutați cu medicul dumneavoastră și cereți sfaturi pentru a depăși această etapă.

Tratamentul depresiei trebuie urmat fără întrerupere, zilnic, mai multe luni de zile în funcție de recomandarea medicului specialist. Urmați tratamentul exact așa cum v-a fost prescris. În cazul unor manifestări neplăcute, consultați medicul înainte de a modifica sau opri tratamentul.

Medicația nu trebuie urmată obligatoriu toată viața. Tratamentul antidepresiv poate fi întrerupt, atunci când pericolul recăderilor a trecut. Întrebați medicul dumneavoastră despre aceste aspecte.

Comunități