Alege farmacia

In masina la temperaturi inalte

In masina la temperaturi inalte

In timpul temperaturilor caniculare, organismul uman are mai mult de suferit decat masinile. Daca autoturismul nu a suferit daune precedente cum ar fi un furtun poros al apei de racire, are trebuie sa faca fata fara probleme temperaturilor inalte. Nu acelasi lucru se poate spune si despre organismul uman. Caldura poate afecta capacitatea de conducere si astfel siguranta in trafic. In cazuri extreme este posibil chiar si un colaps al sistemului circulator.

10 sfaturi pentru timpul petrecut in masina la temperaturi inalte

Am pregatit cateva sfaturi pentru a face fata mai usor temperaturilor de sauna inregistrate vara in autoturisme:

  • Cel mai important: hidratati-va! Beti trei litri de lichide zilnic. Cea mai potrivita este apa. Puteti incerca si sucurile amestecate cu multa apa sau ceaiurile. Evitati consumul de cafea in cantitati mari.
  • In cazul rutelor mai lungi, se recomanda sa respectati pauze de intindere, la umbra pentru a stimula sistemul circulator.
  • Pe cat posibil, incercati sa programati deplasarile in orele de dimineata sau dupa-amiaza, pentru a evita temperaturile caniculare intre orele 12 si 15.
  • Inainte de fiecare deplasare, mentineti cateva minute geamurile si usile deschise, pentru a permite intrarea aerului ceva mai rece din exterior.
  • Pentru cei care au probleme cu curentii de aer: mentineti geamurile inchise si setati ventilatorul pe ventilatie ambientala.
  • In zilele de vara, aerul din masina poate ajunge si la 60 de grade, fapt deosebit de periculos in special pentru copii si animale. Nu lasati niciodata –nici pentru scurt timp- copii sau animale inchise in masina.
  • Parasolarele pot fi eficiente. Bordul, volanul si centura se pot incalzi suficient de tare incat sa provoace arsuri de piele. Daca nu gasiti un loc de parcare la umbra, aceste elemente din interior ar trebui acoperite pentru a evita neplaceri.
  • Atunci cand setati aerul conditionat, asigurati-va ca diferenta dintre temperatura de afara si cea din masina nu depaseste sase grade pentru a evita riscul de raceala si problemele sistemului circulator.
  • Evitati aplicarea directa a aerului conditionat pe corp, deoarece aerul rece ar putea provoca crampe musculare.
  • Pentru pastrarea medicamentelor se recomanda sa investiti intr-un recipient cu termoizolatie. Anumite medicamente devin ineficiente sub efectul caldurii.

Nu uitati de protectia solara

Cei care petrec mai multe ore in autoturism, nu trebuie sa uite de protectia solara a pielii. Nu ne referim doar la pasagerii masinilor decapotabile, ci pentru pasagerii tuturor masinilor, deoarece razele solare UV patrund chiar si prin geam!

Produse
Articole similare
Alunitele si factorii de protectie solara
Cei mai multi dintre noi avem alunite de piele (semne din nastere). Acestea reprezinta  modific...
Citeste
Tanorexie: dependeta de soare si solar
Expunerea regulata la soare, in aer liber sau la solar, reprezinta nu doar un risc pentru piele, dar...
Citeste
Soarele hibernal – pericol pentru piele
Protectia solara suficienta este importanta si in timpul iernii, deoarece razele solare pot fi foart...
Citeste
Insolația – cum ne putem proteja?
Cauza insolațiilorInsolația (helioza) aparține grupei vătămărilor provocate de expunerea prelungită...
Citeste
Cum alegem ochelarii de soare
Efectele adverse ale sorelui și ale radiațiilor ultraviolete asupra pielii sunt cunoscute, de la ars...
Citeste
ARSURILE SOLARE ȘI CANCERUL CUTANAT
EFECTELE RADIAȚIILOR SOLARE ASUPRA PIELIICele mai importante modificări pe piele sunt generate de ra...
Citeste
Comandă