https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

In masina la temperaturi inalte

12 Jul. 2016
In masina la temperaturi inalte

In timpul temperaturilor caniculare, organismul uman are mai mult de suferit decat masinile. Daca autoturismul nu a suferit daune precedente cum ar fi un furtun poros al apei de racire, are trebuie sa faca fata fara probleme temperaturilor inalte. Nu acelasi lucru se poate spune si despre organismul uman. Caldura poate afecta capacitatea de conducere si astfel siguranta in trafic. In cazuri extreme este posibil chiar si un colaps al sistemului circulator.

10 sfaturi pentru timpul petrecut in masina la temperaturi inalte

Am pregatit cateva sfaturi pentru a face fata mai usor temperaturilor de sauna inregistrate vara in autoturisme:

  • Cel mai important: hidratati-va! Beti trei litri de lichide zilnic. Cea mai potrivita este apa. Puteti incerca si sucurile amestecate cu multa apa sau ceaiurile. Evitati consumul de cafea in cantitati mari.
  • In cazul rutelor mai lungi, se recomanda sa respectati pauze de intindere, la umbra pentru a stimula sistemul circulator.
  • Pe cat posibil, incercati sa programati deplasarile in orele de dimineata sau dupa-amiaza, pentru a evita temperaturile caniculare intre orele 12 si 15.
  • Inainte de fiecare deplasare, mentineti cateva minute geamurile si usile deschise, pentru a permite intrarea aerului ceva mai rece din exterior.
  • Pentru cei care au probleme cu curentii de aer: mentineti geamurile inchise si setati ventilatorul pe ventilatie ambientala.
  • In zilele de vara, aerul din masina poate ajunge si la 60 de grade, fapt deosebit de periculos in special pentru copii si animale. Nu lasati niciodata –nici pentru scurt timp- copii sau animale inchise in masina.
  • Parasolarele pot fi eficiente. Bordul, volanul si centura se pot incalzi suficient de tare incat sa provoace arsuri de piele. Daca nu gasiti un loc de parcare la umbra, aceste elemente din interior ar trebui acoperite pentru a evita neplaceri.
  • Atunci cand setati aerul conditionat, asigurati-va ca diferenta dintre temperatura de afara si cea din masina nu depaseste sase grade pentru a evita riscul de raceala si problemele sistemului circulator.
  • Evitati aplicarea directa a aerului conditionat pe corp, deoarece aerul rece ar putea provoca crampe musculare.
  • Pentru pastrarea medicamentelor se recomanda sa investiti intr-un recipient cu termoizolatie. Anumite medicamente devin ineficiente sub efectul caldurii.

Nu uitati de protectia solara

Cei care petrec mai multe ore in autoturism, nu trebuie sa uite de protectia solara a pielii. Nu ne referim doar la pasagerii masinilor decapotabile, ci pentru pasagerii tuturor masinilor, deoarece razele solare UV patrund chiar si prin geam!

Comunități