Alege farmacia

Ghidul alergatorului pe teren accidentat

Ghidul alergatorului pe teren accidentat

Obişnuiţi sӑ alergaţi dimineaţa devreme sau la asfinţit, pe trotuar sau pe aleile parcului? O alternare a terenului va fi beneficӑ, atât pentru musculatura şi articulaţiile dumneavoastrӑ, cât şi pentru starea de spirit. Nisip, iarbӑ sau pӑmânt, toate sunt tipuri potrivite de teren pe care vӑ puteţi încerca abilitӑţile de alergӑtor.

Sfaturi pentru alergare off-road

1. Alergarea off-road presupune schimbarea suprafeţei pe care pӑşiţi, a soliditӑţii şi stabilitӑţii sale. Identificaţi obstacole ascunse și pământul neuniform din timp, concentrându-vӑ privirea la 4-5 metri în fațӑ.

2. Dacӑ alegeţi sӑ alergaţi pe poteci de munte sau în parcuri, direcţia se va modifica mai rapid decât atunci când sunteţi pe asfalt, aşadar cӑutaţi urme de încӑlţӑri sau zone bӑtӑtorite, pe unde au mai fost şi alte persoane, şi urmaţi-le pe acestea. Este important sӑ menţineţi un traseu marcat sau utilizat anterior, pentru a evita rӑtӑcirea drumului sau accidentӑrile.

3. Alergarea off-road presupune utilizarea diferitӑ a musculaturii, iar un antrenament în prealabil şi încӑlzirea vor fi extrem de utile. Acestea trebuie sӑ includӑ: genuflexiuni şi fandӑri, rotiri ale trunchiului şi membrelor, precum şi exerciţii de întindere (stretching). La final, este esențialӑ relaxarea, prin mers şi exerciţii de respiraţie, pentru evitarea apariţiei febrei musculare.

4. Schimbarea altitudinii presupune alergarea pe plan înclinat, aşadar la urcare trebuie sӑ vӑ înclinaţi uşor înainte, cu tot corpul. Atenţie: nu îndoiţi sau aplecaţi doar spatele, acesta trebuie sӑ rӑmânӑ drept. Faceţi paşi mai mici şi menţineţi braţele îndoite la 90 de grade. La coborâre, nu vӑ lӑsaţi prea mult pe spate, acest lucru va pune presiune pe tendoane. Menţineţi o poziţie verticalӑ şi uşor înclinatӑ înainte, paşii mai ampli şi braţele uşor întinse în lateral, pentru pӑstrarea echilibrului.

5. Alternaţi alergarea cu mersul, pentru a oferi câteva momente de pauzӑ muşchilor. Faceţi paşi mari, respiraţi profund şi conservaţi energie pentru urmӑtoarea sesiune de alergare.

6. În funcţie de tipul de teren pe care veţi alerga, este posibil sӑ aveţi nevoie de
încӑlţӑminte adaptatӑ, cu suprafaţӑ şi aderenţӑ crescutӑ a tӑlpii.

Beneficiile joggingului off-road

Suprafaţa de alergare cu nisip, pӑmânt sau iarbӑ atenueazӑ impactul asupra articulaţiilor, fiind beneficӑ pentru glezne, genunchi şi bazin, conferind mai multӑ forţӑ musculaturii pe termen mediu şi lung. Consumul mai mare de calorii datorat efortului suplimentar depus, precum şi tonifierea musculaturii abdomenului aduc stabilitate şi echilibru mai bun. În plus, schimbarea peisajului va aduce cu sine noi perspective, ascuţirea reflexelor şi o stare mentalӑ mai bunӑ.

Produse
Articole similare
Activi si in forma primavara
Odata cu aparitia primelor raze de soare si a caldurii, simtim din nou nevoie sa iesim in natura si...
Citeste
Pantofii potriviti de alergare
Pantofii optimi de alergare nu trebuie sa fie neaparat si cei mai scumpi. Este importanta o consulta...
Citeste
Voleiului de plaja ajuta la imbunatatirea conditiei fizice
Pentru persoanele care doresc sa combine miscarea pe plaja si fitness-ul, voleiul de plaja este aleg...
Citeste
Miscare si sport, pentru o viata sanatoasa
In trecut, omul era obligat de situatie sa mearga si sa alerge mult. Viata moderna pe care o ducem i...
Citeste
Mersul pe jos este sanatos
V-ati gandit vreodata cate ori pe zi petreceti sezand si cate ore efectuand activitati medii spre gr...
Citeste
 Drumetiile ajuta la mentinerea starii de bine
Fie ca e vorba de trekking, hiking sau nordic walking – miscarea la pas in natura este la moda...
Citeste
Comandă