Alege farmacia

Dansul previne imbatranirea creierului

Dansul previne imbatranirea creierului

Dansul este o formă de activitate fizică plăcută, ce poate fi desfăşurată în societate, în doi sau în intimitatea propriei locuinţe. Acesta implică abilităţile motorii, cognitive, de situare în spaţiu, dar şi emoţionale ale individului, evoluând de la formele ritualice practicate de mii de ani, până la cele artistice şi de recreere.

Beneficiile dansului

Mişcarea prin dans implică toate grupele de muşchi, fiind recunoscut ca activitate fizică. De aceea, dansul:

-          tonifică musculatura, contribuie la menţinerea unei posturi corecte a corpului şi la un simţ mai bun al echilibrului, reducând riscul de accidente prin cădere;

-          îmbunătăţeşte flexibilitatea ligamentelor şi a articulaţiilor;

-          dansul aerobic şi Zumba susţin scăderea în greutate atunci când sunt practicate de cel puţin două ori pe săptămână;

-          induce o stare de bine prin eliberarea de serotonină, hormon responsabil pentru crearea unei bune dispoziţii, reducând, astfel stresul şi riscul de depresie;

-          îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi riscul de boli cardiovasculare;

-          creează un mediu bun pentru conexiune socială;

-          în cazul copiilor, dansul poate îmbunătăţi funcţiile cerebrale şi contribuie la dezvoltarea armonioasă a corpului.

 

Dansează pentru creier

Cercetările realizate în rândul profesioniştilor şi al persoanelor ce dansează de plăcere, au relevat date interesante despre capacitatea dansului de a influenţa dezvoltarea creierului şi de a îmbunătăţi funcţiile cerebrale. S-a observat, aşadar, că dansul practicat în mod constant, pe termen lung, poate reduce riscul de dezvoltare a demenţei cerebrale şi a altor forme de declin cognitiv la vârste înaintate. Aceasta deoarece învăţărea mişcărilor, a posturii şi a paşilor, nevoia de adaptare la noile solicitări şi interacţiunea socială stimulează memoria şi activează neuroplasticitatea.    

Terapia prin dans se bazează pe proiectarea sa ca formă de expresie şi comunicare prin mişcare, în cadrul căreia corpul, mintea şi sufletul sunt interconectate. Astfel, persoanele care practică dans în mod constant pot beneficia de această formă de tratament alternativ, recomandat în ameliorarea simptomelor unor afecţiuni neurologice şi neuromotorii precum depresie, schizofrenie, boala Alzheimer, respectiv boala Parkinson.

Dansul se poate practica în locuri special amenajate sau acasă. Oriunde aţi fi, dansaţi aşa cum simţiţi. Este un mod distractiv de a vă menține în formă creierul, inima şi corpul!

Produse
Articole similare
 Rasul ca terapie: sistem imunitar mai puternic si mai putine medicamente
Suna telefonul la cabinetul unui medic veterinar: " Sotia mea va ajunge imediat la dvs. impreuna cu...
Citeste
Sufletul vindeca trupul
Intrebarea asupra modului in care corpul si sufletul se influenteaza reciproc reprezinta un subiect...
Citeste
Stresul: Ce este de fapt?
Cei care se tem pentru stabilitatea locului de muncă sau care întâmpină probleme în cuplu, se expun...
Citeste
10 măsuri cu efect calmant...
Este normal să ne enervăm din când în când. Deseori sunt doar nimicuri care reușesc să ne scoată din...
Citeste
Consultul creierului si al nervilor
Daca am uni nervii corpului uman, am putea inconjura de zece ori pamantul. Și fara a lua in consider...
Citeste
Mica diferență din creierul uman
Despre creierul umanChiar le este bărbaților imposibil să asculte? Chiar au femeile probleme cu parc...
Citeste
Comandă