Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Dansul previne imbatranirea creierului

09 Apr. 2021
Dansul previne imbatranirea creierului

Dansul este o formă de activitate fizică plăcută, ce poate fi desfăşurată în societate, în doi sau în intimitatea propriei locuinţe. Acesta implică abilităţile motorii, cognitive, de situare în spaţiu, dar şi emoţionale ale individului, evoluând de la formele ritualice practicate de mii de ani, până la cele artistice şi de recreere.

Beneficiile dansului

Mişcarea prin dans implică toate grupele de muşchi, fiind recunoscut ca activitate fizică. De aceea, dansul:

-          tonifică musculatura, contribuie la menţinerea unei posturi corecte a corpului şi la un simţ mai bun al echilibrului, reducând riscul de accidente prin cădere;

-          îmbunătăţeşte flexibilitatea ligamentelor şi a articulaţiilor;

-          dansul aerobic şi Zumba susţin scăderea în greutate atunci când sunt practicate de cel puţin două ori pe săptămână;

-          induce o stare de bine prin eliberarea de serotonină, hormon responsabil pentru crearea unei bune dispoziţii, reducând, astfel stresul şi riscul de depresie;

-          îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi riscul de boli cardiovasculare;

-          creează un mediu bun pentru conexiune socială;

-          în cazul copiilor, dansul poate îmbunătăţi funcţiile cerebrale şi contribuie la dezvoltarea armonioasă a corpului.

 

Dansează pentru creier

Cercetările realizate în rândul profesioniştilor şi al persoanelor ce dansează de plăcere, au relevat date interesante despre capacitatea dansului de a influenţa dezvoltarea creierului şi de a îmbunătăţi funcţiile cerebrale. S-a observat, aşadar, că dansul practicat în mod constant, pe termen lung, poate reduce riscul de dezvoltare a demenţei cerebrale şi a altor forme de declin cognitiv la vârste înaintate. Aceasta deoarece învăţărea mişcărilor, a posturii şi a paşilor, nevoia de adaptare la noile solicitări şi interacţiunea socială stimulează memoria şi activează neuroplasticitatea.    

Terapia prin dans se bazează pe proiectarea sa ca formă de expresie şi comunicare prin mişcare, în cadrul căreia corpul, mintea şi sufletul sunt interconectate. Astfel, persoanele care practică dans în mod constant pot beneficia de această formă de tratament alternativ, recomandat în ameliorarea simptomelor unor afecţiuni neurologice şi neuromotorii precum depresie, schizofrenie, boala Alzheimer, respectiv boala Parkinson.

Dansul se poate practica în locuri special amenajate sau acasă. Oriunde aţi fi, dansaţi aşa cum simţiţi. Este un mod distractiv de a vă menține în formă creierul, inima şi corpul!

Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Ingerasul imunostimulent sirop, 200 ml, Dacia Plant
Preț întreg 1781 lei
Preț cu card Alphega 0000
Economisești 0000

Comunități