Alege farmacia
Cum să-ți crești rezistența organismului


Dr. Mariana Olingheru
Medic Specialist Medicină de Familie
Specialist în Fitoterapie şi Apiterapie

Rezistența la infecții a organismului este dată de imunitate

  • Imunitatea are un rol esențial în păstrarea sănătății organismului. Sistemul imunitar este unul complex, format din țesuturi, celule și proteine care protejează organismul împotriva bolilor. Este implicat în îndepărtarea sau distrugerea corpurilor străine dăunătoare sănătății, pătrunse în organism (virusuri, bacterii, ciuperci, toxine, veninuri etc.), cât și în distrugerea unor structuri proprii alterate (celule tumorale, celule moarte, celule cu diverse anomalii).
  • Protecția împotriva microbilor și rezistența la infecții a organismului este determinată de starea sistemului imunitar. Un sistem imunitar puternic oprește milioanele de microbi cu care organismul vine în contact permanent.

 
 

Ce duce la un sistem imunitar slăbit?

  • Sistemul imunitar poate fi slăbit de lipsa unor substanțe nutritive, de o alimentație dezechilibrată, de solicitările fizice și psihice, lipsa somnului, lipsa activității fizice, poluarea mediului, înaintarea în vârstă.
  • Alimentația fast-food, grăsimile nesănătoase, zahărul și dulciurile rafinate, carnea procesată, produsele de patiserie, aditivii alimentari determină acumularea de substanțe nocive în organism și slăbirea capacității de apărare naturală.
  • Hormonii de stres secretați în exces dezechilibrează sistemul imunitar și predispun organismul la infecții și alte afecțiuni. S-a constatat că răceala și gripa apar mai frecvent în perioadele de stres, în condiții de alimentație nesănătoasă, sedentarism sau lipsă de odihnă.
  • Activitatea sistemului imunitar scade foarte mult pe măsură ce înaintăm în vârstă. Vârstnicii sunt mai predispuși la infecții respiratorii decât restul populației.

 
 

Scăderea imunității favorizează apariția infecțiilor

  • Sistemul imunitar este cel care apără organismul de agresiunea microbilor. Scăderea imunității atrage după sine creșterea frecvenței infecțiilor. Susținerea și întărirea imunității sunt măsuri importante atât pentru prevenirea bolilor, cât și pentru vindecarea mai rapidă a acestora.

 
 

imunitatea


 
 
 

Remedii naturale pentru creșterea rezistenței organismului

  • Mierea de albine a fost prima substanță dulce folosită de om. Mierea conține zaharuri de înaltă calitate, dar și fermenți, enzime, săruri minerale și vitamine. Mierea de albine are calități nutritive excelente, iar în urma studiilor s-a demonstrat că are și multiple acțiuni terapeutice. Este recomandată pentru profilaxia infecțiilor respiratorii datorită efectului hrănitor, stimulant imunitar și antimicrobian.

  

  • Fructele de cătină constituie cea mai bogată sursă naturală de vitamina A, vitamina E, carotenoizi și flavonoizi. Cătina conține și cantități mari de vitamina C, vitaminele din grupul B, K, F si P, acizi grași esențiali și fitosteroli, zaharuri, acizi organici, pectine, flavonoide, proteine și săruri minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier). Cătina este folosită ca aliment și ca medicament. Are proprietăți terapeutice multiple, cele mai importante fiind cele antioxidante, antitumorale, antianemice, antiaterosclerotice. Prin faptul că întărește capacitatea de apărare a organismului și susține procesele biologice normale, acestea sunt recomandate atât în prevenirea, cât și în tratarea infecțiilor respiratorii.

  

  • Propolisul este un produs al stupului pe care albinele îl pregătesc pentru apărarea împotriva microbilor, mucegaiurilor sau a altor intruși. Conține un amestec de substanțe valoroase în terapeutică: flavonoide, acid ferulic, ceruri, aminoacizi, fermenți, enzime, minerale (siliciu, magneziu, cupru, fier, aur, calciu), substanțe antibiotice, rășini, acizi aromatici. Are efecte terapeutice extraordinare imunostimulante, antioxidante, antiinflamatoare, antipiretice, antibacteriene, antivirale. Previne și tratează eficient infecțiile respiratorii.
Produse
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2800 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2520
lei
Economisești
-280
lei
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3000 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2850
lei
Economisești
-150
lei
Articole similare
Farmacia homeopată din casa noastră
Farmacia homeopatăHomeopatia, respectiv tratamentul fără o substanță activă dovedită atrage sceptici...
Citeste
Ginkgo ajuta impotriva tulburarilor de concentrare
Arborele imens de Ginkgo , cu frunzele cu nervuri si forma de evantai apartine celor mai vechi speci...
Citeste
Efectele curative ale leurdei
Leurda, planta aromatica, se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultimii ani. Planta p...
Citeste
Iedera și efectele sale benefice organismului
Iedera (Hedera helix) este folosită – în special sub formă de calmant al durerilor – încă din antich...
Citeste
Plante medicinale pentru o piele sănătoasă
Cresc într-adins la marginea potecilor, în păduri și poieni, sunt mici și ușor de trecut cu vederea....
Citeste
Sunatoarea: remediul natural impotriva indispozitiei
Tot mai multe persoane simt ca nu pot face fata solicitarilor profesionale si personale. Nervozitate...
Citeste
Comandă