https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Lifestyle si sanatatea femeii Lifestyle si sanatatea femeii

Criza vârstei mijlocii

23 Nov. 2017
Criza vârstei mijlocii

Problemele cu care se confruntă persoanele care împlinesc 40 de ani

Problema este, de fapt, pe fond psihic. Multe persoane devin conștiente în jurul acestei vârste că au trecut definitiv în cea de-a doua decadă a vieții. Urmarea constă într-o privire tot mai critică asupra propriei persoane. În același timp, sarcinile cresc în jurul acestei vârste. La angajamentul profesional se adaugă și grijile pe care le presupune creșterea copiilor, grijile privind proprii părinți, care sunt cu 25-35 de ani mai în vârstă. Apar problemele de sănătate cum ar fi cancerul, demența, iar responsabilitățile trebuie împărțite cu ceilalți membri ai familiei. Se produce schimbul de generații, care se resimte și care, uneori, poate fi dureros.

 

Cum să rămâi în formă?

Aniversarea de 40 de ani nu ar trebui să constituie o sursă de griji. Cu toate acestea, sistemul imunitar începe să scadă, articulațiile devin mai rigide și musculatura scade. Astfel, sarcinile de peste zi devin mai greu de îndeplinit. Dar procesul este foarte lent și poate fi încetinit și mai mult în mod activ.

Sfatul specialiștilor este următorul: cei care simt că se află în fața unei crize a vârstei de mijloc să încerce să o abordeze în mod constructiv. Criza nu înseamnă în mod obligatoriu transformarea în ceva negativ. Multe persoane găsesc acum puterea necesară pentru a face schimbările pe care le doreau, dar le amânau de mult timp. Pentru sănătate, aceste modificări presupun măsuri concrete cum ar fi găsirea timpului necesar pentru mai multă mișcare, renunțarea la obiceiurile alimentare nesănătoase, mai mult timp dedicat relaxării.

 

Deci distracție trece pe locul doi ...

Pericolul nu ne pândește în savurarea alimentelor, ci în obiceiurile nesănătoase: atunci când consumăm preparate de tip fast-food sau pe cele nesănătoase de la cantină, zi de zi.

 

Recomandări pentru persoanele sedentare

Ajungeți departe cu pași mici. Nu are rost să vă faceți abonament la sală, dacă nu simțiți nici o atracție pentru astfel de activitate. Începeți cu pași mici: urcați pe scări în loc să luați liftul. Înlocuiți băuturile alcoolice cu cele fără alcool și încercați să renunțați din când în când la preparatele cu carne sau mezeluri. Cu ajutorul acestor mici succese va crește și încrederea în sine. Nu este vorba despre diete, ci despre schimbarea obiceiurilor.

 

Ce putem face în plus?

Încercați să ascultați vocea interioară, să respectați controalele medicale preventive, să vă acordați mai multă atenție. Pentru femeile peste 40 de ani, măsurile preventive împotriva cancerului mamar sunt foarte importante. După vârsta de 45 de ani, bărbații ar trebui să se prezinte regulat la controalele de prostată. De asemenea, diagnosticarea timpurie a cancerului de colon este importantă după vârsta de 50 de ani atât pentru bărbați, cât și femei.

 

Schimbări pentru propria sănătate

De 2-3 ori pe săptămână alergați înaintea programului de muncă. Stabiliți întâlniri cu un prieten la alergare, pentru a fi siguri că nu găsiți nici o scuză să nu va prezentați. În timpul săptămânii acordați atenție alimentației sănătoase, consumați mai multe legume și fructe în stare crudă, bogate în vitamine, minerale și fibre vegetale. Sfârșitul de săptămână trebuie dedicat relaxării – gătiți ceva delicios, dar sănătos, și plecați în drumeții, plimbări lungi în natură.

Comunități