Alege farmacia

Aminoacizi esențiali pentru prevenția demenței

Aminoacizi esențiali pentru prevenția demenței

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 10 milioane de persoane din întreaga lume dezvoltă demență în fiecare an, atrăgând atenția asupra impactului psihologic și social ridicat al acestei afecțiuni. Demența afectează în principal persoanele în vârstă, strategii simple și eficiente pentru prevenirea acestei afecțiuni nefiind suficient de bine implementate.

Aportul de proteine este important pentru menținerea funcției creierului la persoanele în vârstă. Un studiu efectuat în Japonia, în anul 2021, pe şoareci, a demonstrat că un set specific de aminoacizi, denumit Amino LP7, poate inhiba moartea celulelor creierului, protejând conexiunile dintre ele și poate reduce inflamația, păstrând funcția creierului. 

Aminoacizii şi sănătatea creierului

Cercetătorii din Japonia au demonstrat că o dietă săracă în proteine poate accelera degenerarea creierului şoarecilor din laborator. Pe de altă parte, suplimentarea cu un set de şapte aminoacizi esenţiali poate încetini acest proces, precum şi instalarea demenţei. Motivul rezidă în faptul că aminoacizii sunt elementele de bază ale proteinelor, însă modul în care Amino LP7 protejează creierul a fost analizat în continuare. Complexul Amino LP7 pare să reducă inflamația creierului și împiedică, de asemenea, chinurenina, un inductor de inflamație, să intre în creier, prevenind astfel atacarea propriilor neuroni de către celulele imune inflamatorii. De asemenea, au descoperit că Amino LP7 reduce moartea neuronală, îmbunătățește conectivitatea neuronală şi funcția creierului.

Studiul deschide, astfel, o serie de căi pentru a înţelege modul în care apare şi poate fi prevenită demenţa.

Aminoacizi esenţiali pentru prevenţia demenţei

Complexul Amino LP7 conţine următorii aminoacizi esenţiali:

  • Leucina - încetineşte degradarea ţesutului muscular, contribuind la refacerea acestuia, alături de cel osos şi al pielii după leziuni. 
  • Fenilalanina – contribuie la formarea de neurotransmiţători responsabili pentru memorie, concentrare și prevenirea depresiei. 
  • Lizina, izoleucina şi valina – sunt responsabile pentru recuperarea ţesutului osos şi celui muscular în urma leziunilor, dar și pentru creşterea rezistenţei după antrenamente intense, pentru producţia de anticorpi, enzime, hormoni şi colagen. 
  • Histidina – previne acumularea de metale grele în organism, protejează învelişul de mielină prevenind afecţiuni neurologice.
  • Triptofan – contribuie la producerea de melatonină şi serotonină, echilibrare hormonală şi calmarea stărilor de anxietate. 

Surse alimentare de aminoacizi: ovăz, lactate şi brânzeturi, ouă, leguminoase, carne şi peşte, soia, sâmburi. 

Produse
Articole similare
 Rasul ca terapie: sistem imunitar mai puternic si mai putine medicamente
Suna telefonul la cabinetul unui medic veterinar: " Sotia mea va ajunge imediat la dvs. impreuna cu...
Citeste
Sufletul vindeca trupul
Intrebarea asupra modului in care corpul si sufletul se influenteaza reciproc reprezinta un subiect...
Citeste
Stresul: Ce este de fapt?
Cei care se tem pentru stabilitatea locului de muncă sau care întâmpină probleme în cuplu, se expun...
Citeste
10 masuri cu efect calmant...
Este normal sa ne enervam din cand in cand. Deseori sunt doar nimicuri care reusesc sa ne scoata din...
Citeste
Consultul creierului si al nervilor
Daca am uni nervii corpului uman, am putea inconjura de zece ori pamantul. Și fara a lua in consider...
Citeste
Mica diferenta din creierul uman
Chiar le este barbatilor imposibil sa asculte? Chiar au femeile probleme cu parcarea masinii? Cercet...
Citeste
Comandă