Lifestyle și sănătatea femeii Lifestyle și sănătatea femeii

Alimentatia Slow Food

29 Jun. 2015
Alimentatia Slow Food

Slow Food versus Fast Food. Doua trenduri bazate pe principii complet opuse. Slow Food nu inseamna o hranire intr-un ritm mai putin alert. In spatele acestei miscari se afla dorinta unei alimentatii sanatoase si constiente, care pare sa fie din ce in ce mai populara.

Miscarea Slow Food

Miscarea isi are originile in Italia, si a fost gandita ca o contramasura impotriva fast food-ului globalizat, in incercarea de a nu permite sa se piarda alimentele regionale si retetele locale. In anul 1986, Carlo Petrini a pus bazele miscarii Slow Food imediat dupa deschiderea unui lant fast-food chiar langa Treptele Spaniole in Roma.

Slow Food sustine alimentatia sanatoasa si constienta a alimentelor regionale. Slow Food subliniaza gustul bun al hranei servite in mod constient.

Avantajele Slow Food

Alimentatia sanatoasa este importanta atat pentru suflet cat, pentru starea de bine generala, dar si pentru digestie si intestine. Foamea si senzatia de satietate sunt constientizate, spre deosebire de filosofia care se ascunde in spatele fast-food-ului, pentru care hrana inseamna potolirea rapida a foamei, si un consum prea mare de calorii. Cantitatea de hrana fast-food consumata este de cele mai multe ori evaluata incorect. Pentru miscarea slow food, consumul si gustul se afla pe prim plan.

Alimentele obtinute in mod natural reprezinta bazele filosofiei slow food. Acest fapt este insotit si de alte avantaje: sprijinirea producatorilor regionali si a modurilor de productie pe care acestia la folosesc. Se evita astfel crescatoriile de animale si tehnologia genetica. Produsele bio sunt combinate cu retetele tipice regionale, iar diversitatea este pe masura. Doar asa este posibil un consum constient al hranei, zi de zi.

Slow Food incepe acasa

Puteti contribui personal la aceasta miscare. Amenajati un strat de legume in propriul balcon sau gradina si incepeti sa cultivati diferite legume cum ar fi morcovi, salata, mazare, cartofi, dovlecei etc. Rosiile si verdeturile se pot dezvolta fara probleme in ghivece pe pervaz sau pe balcon.

Alimentatia calitativa si constienta este importanta in special pentru copii. Copiii trebuie sa cunoasca de la bun inceput diferenta dintre ardei si rosii, spre exemplu. In plus, acordati atentie calitatii produselor atunci cand mergeti la cumparaturi. In functie de sezon, pietele traditionale ofera o varietate de produse regionale si tipice sezonului.

Comunități