https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Frumusețe și îngrijire Frumusețe și îngrijire

Tratamente pentru tenul gras si mixt

19 Aug. 2014
Tratamente pentru tenul gras si mixt

Pentru obtinerea unor rezultate de lunga durata se impune si efectuarea unui tratament saptamanal sau chiar de doua ori pe saptamana, acolo unde situatia impune acest lucru.

 

1.Exfolierea

Vom incepe cu exfolierea. Cea mai cunoscuta metoda de indepartare a celulelor moarte, excesului de sebum si a impuritatilor de la suprafata pielii. In functie de metodele si ingredientele folosite exfolierea se imparte in exfoliere mecanica (prin frecare cu particule micro-abrazive) și chimica (prin folosirea ingredientelor keratolitice 

Exfoliaza-ti tenul pentru a indeparta stratul de celule moarte care ajung, prin acumulare in pori și in combinatie cu sebumul, sa provoace blocarea porilor și inflamatii localizate (coșuri). Celulele moarte care nu sunt periodic indepartate prin exfoliere dau un aspect tern, pergamentos al pielii.

De fapt, exfolierea este un procedeu recomandat pentru intregul corp. Este foarte drept ca pielea se reinnoieste complet la fiecare 28 de zile. De exemplu, urmele prafoase din interiorul ciorapilor și al șosetelor nu sunt altceva decat celulele moarte desprinse de pe piele, prin frecare, in timpul zilei. Dar daca periodic iti exfoliezi corpul, vei constata ca ai o piele mai luminoasa, mai curata și elastica! Vei observa și o absorbtie mult mai buna a produselor cosmetice in piele.

Produs recomandat:

IVAPUR Gel exfoliant pentru piele sensibila, mixta sau grasa

2. Crema de intretinere sau de tratament (daca este cazul)

Revenind la tenul mixt sau gras, in cazul in care tenul este acneeic, urmatorul pas este aplicarea localizata a cremei de tratament pe leziunile acneice (coșuri).

Nu neglijati nici calitatea nici modul de aplicare al cremei de tratament. Utilizarea corecta a acesteia previne formarea cicatricilor post-acnee.

Se aplica numai pe leziuni, de 1-2 ori pe zi! Daca tratamentul medicamentos asociat in eruptia acneica este in desfașurare sau tocmai s-a incheiat, se aplica și o crema de intretinere, pe toata fata, dupa ce produsul aplicat strict pe leziuni a fost absorbit in piele.

Crema de intretinere are proprietati hidratante și sebo-regulatorii, antibacteriene și anti-micotice.

Daca este cazul, pentru leziunile aflate in stadiu incipient de cicatrizare, este recomandata aplicarea unei creme cicatrizante care sa accelereze vindecarea și refacerea integritatii tegumentului.

 

Produse recomandate:

crema de tratament- IVAPUR A.I. Akne-Syt

crema de intretinere- IVAPUR K

crema pentru ten gras cu tendinţa acneica
crema cicatrizanta- CICADERM Regenerator tisular cu extract de Mimosa Tenuiflora 
 

produse recomandate

Descarca ghidul de ingrijire Ivaterm

Comunități