https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Frumusete si ingrijire Frumusete si ingrijire

Sfaturi practice impotriva celulitei

29 Jan. 2018
Sfaturi practice impotriva celulitei

Simpla aplicare a cremelor anticelulitice nu va avea nici un rezultat. Pentru o piele intinsa trebuie sa investim mai mult timp. Masajele anticelulitice, stimularea circulatiei prin dusuri calde-reci, o alimentatie bogata in vitamine si sport sunt doar cateva dintre metodele necesare pentru a vedea rezultate.

Diferite metode de combatere a celulitei

Rabdarea si disciplina sunt esentiale, deoarece efectele incep sa se vada abia dupa cateva luni de aplicare consecventa a masurilor. Dieta si miscarea sunt cele mai importante in lupta anti-celulita.

Miscarea fizica

Zonele problema pot fi combatute obiectiv prin exercitii fizice. Miscarea stimuleaza masa musculara, circulatia si arderea grasimilor.

Topirea grasimii si cresterea masei musculare: Cu cat masa musculara este mai mare, cu atat se ard mai multe calorii, deoarece activitatea metabolica a celulelor musculare este mai mare decat cea a celulelor de tesut gras.

Antrenamentul de forta la sala de fitness (pentru antrenarea muschilor fesieri, abdominali etc) este foarte eficient. Pielea devine mai ferma, insa numai cu rabdare si consecventa. In mod ideal trebuie respectate cate trei unitati de antrenament de cate 30 de minute /saptamana. Intensitatea trebuie sa fie medie.

Sporturile potrivite in lupta impotriva celulitei sunt si inotul, mersul pe bicicleta, alergarea. In plus, mini-trambulinele de interior sunt ideale deoarece stimuleaza metabolismul si arderiea grasimilor, in timp ce protejeaza articulatiile.

Alimentatia

Hidratarea este foarte importanta pentru o piele ferma. Se recomanda un consum de minim 2 litri de lichide /zi. Un mod ideal de a va incepe ziua, este sa beti un pahar de apa calda dimineata, imediat dupa ce va treziti.

In ce priveste alimentatia, acordati atentie unei diete sarace in saruri si grasimi. Legumele si fructele, alimentele bogate in potasiu (cartofi, caise, banane), ghimber ajuta la detoxifierea organismului .

• Consumati zilnic minim 2 litri de lichide pentru a ajuta la eliminarea produsilor metabolici. Se recomanda ceaiurile de plante sau apa minerala saraca in sodiu.

• Consumati numai cu masura cafea, ceaiuri si alcool.

• Reduceti cantitatea de sare, zahar si carne consumata in schimbul produselor din faina integrala, a legumelor si fructelor.

• Evitati supraponderabilitatea.

Ingrijirea pielii

Eficienta preparatelor anticelulitice si a echipamentelor de masaj este foarte discutata. Chiar daca nu exista teste care sa fi demonstrat eficienta acestora, noile creme si geluri cu cafeina, siliciu sau gingko sunt foarte placute la atingere.

O baie cu extracte de alge sau saruri marine inainte de aplicarea cremelor respective va spori capacitatea pielii de a le absorbi. In plus, masajul zilnic realizat pentru aplicarea cremei, va stimula circulatia la nivelul pielii. Pielea ar trebui masata in sensul acelor de ceasornic sau prin usoare ciupituri:

Masajul cu: ridicati usor pielea cu buricele degetelor, apasati usor si trageti incet in sus. Inaintati sistematic dinspre solduri, spre muschii fesieri.

Dusuri alternative (de trei ori consecutiv: cald apoi rece) pentru stimularea circulatiei sangelui si a sistemului limfatic. Introduceti acest ritual in dusurile Dvs. zilnice.

Masajele (cu manusi speciale, role sau alte dispozitive) accelereaza metabolismul si eliminarea produsilor metabolici. Masati zilnic zonele afectate, preferabil de jos in sus.

Comunități