https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Frumusete si ingrijire Frumusete si ingrijire

Scalpul sensibil - îngrijire în timpul verii

17 Jun. 2020
Scalpul sensibil - îngrijire în timpul verii

În lunile de vară, părul și scalpul nostru sunt afectate de radiațiile solare, sebum în exces, apa clorurată și colorarea frecventă a părului. În timp ce unele dintre acestea sunt inevitabile, există multe modalități naturale de a reduce și de a preveni efectele nocive ale factorilor externi.

1. Protecție solară: pentru a vă proteja scalpul și părul de radiațiile UVA și UVB, și a preveni riscul de cancer de piele, utilizați o soluție specială pentru scalp și păr cu factor de protecție de minimum 30 SPF, sub formă de spray sau cremă. De asemenea, purtați o pălărie ușoară, din fibre naturale. Cu cât marginea pălăriei este mai mare, cu atât aceasta va proteja ochii, pielea nasului și pe a umerilor. Nu vă expuneți la soare între orele 11.00 și 16.00.

2. Evitați factorii iritanți: efectul apei clorurate a piscinelor poate fi contracarat prin realizarea unei măști cu ulei de cocos înainte. Nu uitați să spălați părul, pentru a nu intra cu ulei de cocos în piscină. Pentru spălare, utilizați un șampon blând, pentru scalpul sensibil și lăsați cel puțin 2 zile între două spălări. Culoarea va rezista mai mult, iar scalpul nu se va deshidrata excesiv. La final, clătiți părul cu o soluție din oțet și apă, în concentrație de 1/8, pentru calmarea iritațiilor și o descurcare mai facilă a părului. Lăsați feonul deoparte în timpul verii.

3. Tratați arsurile solare: aplicați comprese reci, eventual cu gheață, și clătiți scalpul cu apă cu oțet. Puteți lua antiinflamatoare, pentru reducerea inflamației.

4. Alergii de contact: soarele și căldura din timpul verii pot reprezenta un factor de risc pentru apariția alergiilor. Testați orice produs nou pe care doriți să îl utilizați, prin aplicarea sa pe o zonă mică a scalpului. De asemenea, pentru colorarea părului, utilizați nuanțatoare sau culori naturale de tip henna, ce conțin mai puține substanțe alergene.

5. Hidratarea părului în timpul verii: puteți prepara, într-o sticlă cu difuzor, o soluție naturală din apă, suc de aloe vera și ulei de avocado sau de argan, pe care să o folosiți pentru a hidrata firul de păr între spălări. De asemenea, aplicați măști pe bază de ulei călduț de măsline, de avocado sau de argan, pe firul de păr uscat, pentru o oră, pe care apoi să îl spălați normal. Vă lasă părul mai moale și mai ușor de descurcat. 

Comunități