Alege farmacia

Scalpul sensibil - ingrijire in timpul verii

Scalpul sensibil - ingrijire in timpul verii

În lunile de vară, părul și scalpul nostru sunt afectate de radiațiile solare, sebum în exces, apa clorurată și colorarea frecventă a părului. În timp ce unele dintre acestea sunt inevitabile, există multe modalități naturale de a reduce și de a preveni efectele nocive ale factorilor externi.

1. Protecție solară: pentru a vă proteja scalpul și părul de radiațiile UVA și UVB, și a preveni riscul de cancer de piele, utilizați o soluție specială pentru scalp și păr cu factor de protecție de minimum 30 SPF, sub formă de spray sau cremă. De asemenea, purtați o pălărie ușoară, din fibre naturale. Cu cât marginea pălăriei este mai mare, cu atât aceasta va proteja ochii, pielea nasului și pe a umerilor. Nu vă expuneți la soare între orele 11.00 și 16.00.

2. Evitați factorii iritanți: efectul apei clorurate a piscinelor poate fi contracarat prin realizarea unei măști cu ulei de cocos înainte. Nu uitați să spălați părul, pentru a nu intra cu ulei de cocos în piscină. Pentru spălare, utilizați un șampon blând, pentru scalp sensibil și lăsați cel puțin 2 zile între doua spălări. Culoarea va rezista mai mult, iar scalpul nu se va deshidrata excesiv. La final, clătiți părul cu o soluție din oțet și apă, în concentrație de 1/8, pentru calmarea iritațiilor și o descurcare mai facilă a părului. Lăsați feonul deoparte în timpul verii.

3. Tratați arsurile solare: aplicați comprese reci, eventual cu gheață, și clătiți scalpul cu apă cu oțet. Puteți lua antiinflamatoare, pentru reducerea inflamației.

4. Alergii de contact: soarele și căldura din timpul verii pot reprezenta un factor de risc pentru apariția alergiilor. Testați orice produs nou pe care doriți să îl utilizați, prin aplicarea sa pe o zonă mică a scalpului. De asemenea, pentru colorarea părului, utilizați nuanțatoare sau culori naturale de tip henna, ce conțin mai puține substanțe alergene.

5. Hidratarea părului în timpul verii: puteți prepara, într-o sticlă cu difuzor, o soluție naturală din apă, suc de aloe vera și ulei de avocado sau de argan, pe care să o folosiți pentru a hidrata firul de păr între spălări. De asemenea, aplicați măști pe bază de ulei călduț de măsline, de avocado sau de argan, pe firul de păr uscat, pentru o oră, pe care apoi să îl spălați normal. Vă lasă părul mai moale și mai ușor de descurcat.

Produse
Articole similare
Acneea rozacee
Pielea fetei are aspect rosu si este acoperita de pustule, de vase de sange rosii si albastre. Acnee...
Citeste
De ce simțim mâncărime în zona plăgilor?
Vorbim de o experiență prin care am trecut cu toții. Ne accidentăm în timp ce mergem cu bicicleta, î...
Citeste
Problemele de sănătate pe care le dezvăluie starea unghiilor
Unghiile și sănătateaFie că le purtăm lungi sau scurte și practice, roșii sau nevopsite, lunguiețe s...
Citeste
Acneea tardiva
Cei care sufera de acnee stiu ca nu este o problema care ii afecteaza doar pe adolescenti. Asa-numit...
Citeste
Identificarea și tratarea micozei unghiilor
Infecțiile micotice ale pielii (ciuperca pielii) și cele ale unghiilor (ciuperca unghiilor sau onico...
Citeste
Solar si fototerapia
Nimic nu este mai benefic pentru o stare apasatoare decat o portie buna de soare. Relatia care exist...
Citeste
Comandă