Remedii naturale pentru părul gras

Remedii naturale pentru părul gras

Glandele sebacee existente la nivelul scalpului produc sebum cu rol protector. În cazul multor persoane, însă, glandele sebacee elibează sebum în exces. Acesta se adună la rădăcina firului de păr şi se distribuie inestetic pe lungimea acestuia, creând senzaţia de păr gras. 

Uneori, părul va arăta mai bine atunci când este spălat mai des, iar sebumul este eliminat, utilizând un şampon blând. Alteori, se recomandă diminuarea frecvenţei spălărilor, pentru a regla activitatea glandelor sebacee. Tehnica de şamponare este masarea scalpului doar cu buricele degetelor, pentru a nu zgâria sau agresa pielea capului. Şampoanele pentru păr gras conţin extracte naturale, uleiuri esenţiale şi substanţe care contribuie la controlul excesului de sebum şi la curăţarea în profunzime a scalpului.

Cum utilizaţi remedii naturale pentru a trata părul gras

  1. Oţetul de mere are proprietăți astringente, ajutând la eliminarea excesului de sebum şi la reglarea Ph-ului pielii. Aplicați pe scalpul şi părul proaspăt spălat o soluţie compusă din 3 linguri de oţet de mere şi 250 ml. de apă caldă. Lăsați soluția să acționeze timp de 5-10 minute, apoi clătiți cu apă mai rece decât în mod obișnuit. 
  2. Uleiul esenţial de tea tree are proprietăţi antiinflamatoare şi seboreglatoare. Puteţi cumpăra şampon cu ulei de tea tree, sau puteți adăuga în șampon 2-3 picături de ulei esenţial de tea tree, la fiecare spălare pe cap. Amestecaţi pentru a omogeniza şi aplicaţi pe scalp, cu mișcări circulare. Lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi.
  3. Ceaiul verde echilibrează secreţia de sebum şi calmează iritaţiile. Preparaţi două căni de ceai verde, din 20 de grame de frunze (sau echivalentul în pliculeţe) la 500 ml. de apă fierbinte. Lăsaţi la infuzat până ce ajunge la temperatura corpului, strecuraţi şi clătiţi părul şi scalpul, masând uşor. Lăsați să acționeze pentru aproximativ 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă.  
  4. Algele marine conțin nutrienți, minerale, vitaminele A, B, C și E, aminoacizi și antioxidanți care pot ajuta la hidratarea, repararea părului şi echilbrarea secreţiei de sebum. Preparaţi o loţiune din 4 linguri de pudră de alge marine, disponibilă în hypermarket sau online, 250 ml. de ceai de rozmarin şi 500 ml. de apă caldă. Aplicaţi pe părul uscat, lăsați să acționeze timp de 5-10 minute, apoi spălaţi părul cu şampon blând.
  5. Apa de hamamelis, obţinută prin distilarea florilor, are proprietăţi astringente şi seboreglatoare, fiind utilizată şi pentru tratamentul părului gras. Căutaţi în comerţ şampon cu extract de hamamelis, sau aplicaţi apă de hamamelis fără alcool pe o dischetă demachiantă şi masaţi scalpul cu aceasta, apoi lăsaţi să acţioneze 5-10 minute şi şamponaţi.

Utilizaţi aceste tratamente la fiecare două spălări pe cap, şi urmăriţi efectele în timp.

 

Anca Stănilă, Content Writer

Anca a absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistenţӑ Socialӑ, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publicӑ. Interesele ei sunt în zona capitalului uman, de la sӑnӑtate şi pânӑ la relațiile sociale pe care indivizii le dezvoltӑ încӑ din copilӑrie. Se ghideazӑ dupӑ principii de viaţӑ sӑnӑtoasӑ şi bunӑstare fizicӑ şi mentalӑ. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionatӑ de scris, cӑlӑtorii, romane filosofice, utopii şi SF. 

Produse
Articole similare
Vara e un miracol daca stii ce sa faci.
Vara e momentul sa te razbuni pe iarna. Razbuna-te pe toti factorii care ti-au lasat pielea uscata,...
Citeste
Mesoterapia, aliatul împotriva stresului
Mesoterapia a fost dezvoltată în anii 50 de medicul francez Dr. Michel Pistor. Obiectivul acestuia c...
Citeste
Gomajul ajuta la regenerarea pielii
Pielea se reinnoieste constant. Celulele moarte de piele au un aspect palid si mat, sunt aspre si ne...
Citeste
Expunerea la soare si protectia solara
Soarele este important pentru sistemul nostru imunitar, pentru formarea vitaminei D si nu in ultimul...
Citeste
Expunerea la soare are si efecte benefice asupra organismului
Expunerea la soare are si efecte benefice asupra organismuluiSoarele este vital pentru existenta omu...
Citeste
5 recomandari anti-stralucire pentru ingrijirea pielii mixte sau grase
E vara si, pentru multe dintre noi, aceasta inseamna piele grasa. Nimic nu e mai neplacut decat o pi...
Citeste
Alege farmacia
Comandă