https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Durere Durere

Combaterea artrozei prin mersul pe bicicletă

03 Mar. 2015
Combaterea artrozei prin mersul pe bicicletă

Mișcarea este esențială în tratamentul durerilor articulare. Una dintre activitățile ideale în acest sens este mersul pe bicicleta, care are puterea de a alina durerile de mișcare și de a mobiliza articulațiile. Însă, înainte de a porni la drum, reglați bicicleta în mod corect și alegeți viteza corectă de deplasare pentru a evita durerile. 

Mersul regulat pe bicicletă este sănătos. Mișcările întăresc musculatura și sprijină producția de lichid articular. Aceasta funcționează ca un lubrifiant și asigură o glisare lipsită de fricțiune a suprafețelor articulare. Mersul pe bicicletă este benefic în special genunchilor, deoarece evitați aplicarea întregii greutăți corporale pe respectiva articulație. Atunci când vă instalați pe o bicicletă, trebuie să respectați o poziție corectă și o frecvență optimă a pedalării, altfel tura cu bicicleta vă va dăuna în loc să vă ajute!

Care sunt elementele pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când mergeți cu bicicleta?

  • Reglarea înălțimii șeii: Dacă atunci când sunteți în șa, atingeți pedala de jos cu călcâiul, având piciorul întins, înseamnă că aveți o poziție corectă.
  • Călcare corectă: Punctul ideal pentru așezarea picioarelor pe pedală se află între hipotenar și metatarsian.
  • Reglarea înălțimii ghidonului: reglați ghidonul în așa fel încât acesta să fie mai înalt decât șaua. Poziția dreaptă este cea care solicită cel mai puțin aparatul locomotor.
  • Selectarea vitezei: Bicicleta dvs. ar trebui să fie dotată cu mai multe viteze. Alegeți-o pe cea potrivită!
  • Frecvența de pedalare: Frecvența ideală de pedalare este de 80-100 rotații de pedală / minut. O viteză mare cu efort mediu va preîntâmpina suprasolicitarea articulațiilor și a musculaturii.
  • Valoarea waților din ergometru: Setați aplicația de antrenament sau ergometrul la o putere redusă, între 25 și 50 Watt. În principiu, pentru durerile articulare, se aplică următoarea regulă: valoare mică a waților, viteză mare de pedalare.
  • Artroza mâinilor: În cazul în care suferiți de artroza degetelor sau a mâinilor, se recomandă alegerea unui mâner special pentru ghidon, fixat sub forma unor roți în capătul interior al ghidonului. O rotire ușoară este suficientă pentru a porni și pentru a vă proteja degetele. O altă alternativă – mai costisitoare - este pornirea la pas, care va permite să schimbați vitezele, prin atingerea cotului pedalei cu călcâiul.
  • Rulați fără durere: Mersul pe bicicletă trebuie efectuat numai în perioadele lipsite de durere. De aceea, se recomandă să consultați un medic care să vă recomande un tratament medicamentos ușor de tolerat, care să vă permită să simțiți din nou bucuria mișcării.

Comunități