https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Alergii si astm Alergii si astm

Sfaturi de machiaj pentru pielea sensibilă

02 Nov. 2017
Sfaturi de machiaj pentru pielea sensibilă

Multe dintre femei se simt mai în largul lor atunci când poartă un machiaj decent. Însă persoanele care au o piele foarte uscată sau tendința de a dezvolta alergii reacționează prin iritații la produsele cosmetice. Pielea dezvoltă mâncărimi, apar petele roșii – aproximativ una din trei femei cunoaște din proprie experiență aceste reacții ale pielii. De cele mai multe ori, vinovații sunt parfumurile și conservanții din produsele cosmetice obișnuite. Vă oferim mai jos câteva alternative, pentru a nu fi obligate să renunțați la machiaj, dacă doriți să îl purtați.

 

Tenul

Straturile moderne de creme care reprezintă baza oricărui machiaj conțin, pe lângă pudră și pigmenți, și substanțe de îngrijire. Cu toate acestea, în cazul în care știți că aveți o piele sensibilă, fondul de ten ar trebui aplicat abia după produsele de îngrijire. O cremă care conține suficientă grăsime și hidratare este importantă ca bază a machiajului pentru a evita uscarea pielii peste zi. După aplicarea unei creme hidratante, fondul de ten va fi mult mai ușor de întins.

Cremele ideale sunt cele care, pe lângă factorii de menținere a hidratării, conțin și substanțe calmante pentru piele, cum ar fi apa termală. Extractul de hamamelis are un efect anti-inflamator, iar vitamina E și dexpantenolul sprijină regenerarea pielii și îi sporesc rezistența. Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să evite, pe cât posibil, produsele care conțin parfumuri și conservați sau cel puțin să evite folosirea zilnică a produselor respective. Alături de nichel se numără printre cele mai frecvente cauze ale alergiilor dermatologice.

Cremele din tuburi necesită mai puțini conservanți decât cele din recipiente deschise, deoarece intră mai puțin în contact cu germenii din aer. De aceea sunt și mai ușor de tolerat. Fiecare piele reacționează în alt mod. Încercați mai multe produse și rămâneți la cel pe care îl tolerați cel mai bine. Evitați experimentele pe propria piele.

 

Ochii

Pielea din jurul ochilor este deosebit de sensibilă. Chiar și ochii reacționează la anumite substanțe din cosmetice: se înroșesc, lăcrimează etc. Tușul negru de ochi și rimelul negru sunt mai ușor de suportat, de cele mai multe ori decât dermatograful verde sau albastru. La fel și în cazul fardului de pleoape. Oxizii de cupru și de dioxid de crom care se regăsesc în farduri pot provoca foarte ușor iritații ale pielii. Persoanele care suferă de alergii la nichel vor dezvolta mâncărimi și eczeme în cazul folosirii rimelului negru, deoarece și acesta conține nichel.

 

Buze

Buzele sunt prevăzute numai pe margine cu câteva glande sebacee. Pielea este foarte subțire și foarte ușor iritabilă. Creioanele de buze pe bază de uleiuri vegetale pot preveni uscarea buzelor. Încercați și în cazul acestor produse să optați pentru unele fără parfumuri și fără conservanți. Daca v-ați decis pentru aplicarea unui ruj, atenție la substanțele din conținut. Se recomandă uleiul de jojoba care conține acizi grași naturali și care sporesc rezistența celulelor la factorii externi. Dacă observați că buzele sunt deja uscate, încercați să le hidratați folosind carnauba, o ceară naturală pentru o îngrijire intensivă a buzelor. Pantenolul și alantoina au un efect calmant în cazul iritațiilor de piele.

 

Demachierea corectă

Celulele moarte, fardurile și poluarea din mediu formează un strat consistent la nivelul pielii, care astupă porii și facilitează apariția iritațiilor. Pentru a permite pielii o mai bună regenerare în timpul nopții, demachierea zilnică înainte de culcare este esențială. În cazul pielii sensibile, renunțați la săpunuri și loțiuni de curățare pentru a nu îndepărta suplimentar grăsimile și umiditatea pielii. Optați pentru curățarea pielii cu dischete de bumbac îmbibate în apă termală.

Urmele mai rezistente de machiaj pot fi îndepărtate cu un lapte demachiant sau gel de curățare. Produsele adaptate la valoarea pH a pielii vor proteja stratul acid al acesteia, care o protejează împotriva factorilor poluanți din mediu. Produsele speciale destinate pielii sensibile conțin substanțe de spălare și gresare în același timp, evitând astfel o uscare suplimentară a pielii sensibile.

Comunități