https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Alergii si astm Alergii si astm

Introducerea alunelor in alimentatia bebelusilor

07 Feb. 2017
Introducerea alunelor in alimentatia bebelusilor

Autoritatile medicale americane recomanda introducerea cat mai devreme a alunelor in alimentatia bebelusilor. Recomandarea a fost data publicitatii recent, fiind formulata de Institutul pentru alergii si boli infectioase (NIAID) si contrazice recomandarea de acum 17 ani adresata de Academia americana a medicilor pediatrii (AAP), care sustineau ca produsele pe baza de alune ar trebui introduse in alimentatia copiilor de peste 3 ani. Institutul pentru alergii si boli infectioase isi argumenteaza recomandarea sustinand ca in marea majoritate a cazurilor, consumul timpuriu de alune poate preveni dezvoltarea de alergii.

Un studiu finantat de Institutul pentru alergii si boli infectioase a demonstrat ca riscul dezvoltarii unei alergii la alune in randul copiilor, este foarte mare in randul celor care se confrunta cu eczeme si cu alergii la ou, dar ca acest risc poate sa scada cu pana la 81 procente. Studiu a procesat datele a 640 de copii. Aceasta reducere semnificativa a riscului ar putea fi atinsa daca parintii ar incepe sa introduca alunele in alimentatia bebelusilor inca din a patra luna de viata.

Alergia la alune se dezvolta, de regula, in anii copilariei si se mentine de-a lungul intregii vieti. Reactiile alergice sunt uneori atat de violente incat pot fi fatale. In anul 2010 aproximativ 2% din copiii americani sufereau de alergie la alune, de patru ori mai multi comparativ cu anul 1999.

Viata unei persoane alergice la alune necesita o stare permanenta de atentie. Conform specialistilor, prevenirea dezvoltarii unei alergii la alune ar insemna salvarea de vieti si reducerea costurilor pentru sanatate. Acesta estimeaza o scadere imediata a numarului de alergii inregistrate, de indata ce va fi respectata recomandarea Institutului.

In cazul copiilor cu risc sporit de alergie la alune se recomanda introducerea lor in alimentatie incepand cu a patra luna de viata, iar pentru copiii care se confrunta cu un risc moderat de alergie, doar din luna a sasea. In cazul in care copiii nu prezinta nici o eczema la nivelul pielii sau nici o alta alergie alimentara, nu se impune nici o recomandare cu privire la perioada de introducere a alunelor in alimentatie. Introducerea alunelor in alimentatie este permisa doar odata ce bebelusul tolereaza hrana solida. Academia americana a medicilor pediatrii si-a declarat sprijinul cu privire la aceasta recomandare.

Comunități