https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Afectiuni Afectiuni

Salmonella în tratamentul împotriva cancerului

03 Nov. 2017
Salmonella în tratamentul împotriva cancerului

Cercetătorii intenționează să folosească salmonella în tratamentul împotriva cancerului

Se urmărește activarea sistemului imunitar cu ajutorul agenților patogeni

 

Cercetătorii intenționează să folosească salmonella în tratamentul împotriva cancerului. Potrivit unui comunicat publicat recent, oamenii de știință din cadrul centrului Helmholtz pentru cercetarea bolilor infecțioase (HZI) din Braunschweig vor să profite de proprietatea acestor bacterii de a se instala în formațiunile tumorale. Dat fiind faptul că infecțiile cu salmonella pot fi fatale, cercetătorii au dezvoltat o tulpină care provoacă doar o infecție minoră, însă suficient de puternica încât să activeze suficient sistemul imunitar pentru a combate tumorile.

"Pentru această metodă de combatere a tumorilor, tulpina de salmonella trebuie să provoace o reacție de apărare suficient de puternică a sistemului imunitar, fără a fi însă prea agresivă, în așa fel încât să poată fi ținută sub control", a declarat Sebastian Felgner din cadrul HZI. Salmonella sunt agenți patogeni foarte periculoși, care ajung în organism prin consumul de alimente alterate, putând provoca infecții severe.

Pas cu pas, cercetătorii au reușit să modifice genetic respectivele bacterii și au încercat să obțină un echilibru optim între siguranță și răspuns imunologic suficient de puternic. Spre exemplu, au modificat o caracteristică a bacteriei care îi limitează mobilitatea. În plus, în urma acestor modificări genetice, bacteria a devenit mult mai ușor reperabilă pentru sistemul imunitar, prin anularea anumitor enzime.

Dat fiind faptul că persoanele care au intrat deja în contact cu salmonella au dezvoltat imunitate la acestea, cercetătorii au dezvoltat o tulpină care a mobilizat reacția de apărare a corpului, cel puțin așa a reieșit din testele de laborator realizate pe șoareci. Următorul pas va consta în studiile clinice. Lucrarea științifică a fost publicată în revista de specialitate "OncoImmunology".

Comunități