Alege farmacia

Nitrații – Ce trebuie să rețineți?

Nitrații – Ce trebuie să rețineți?

Afecțiunile coronariene se manifestă deseori prin angina pectorală. Pacienții cardiaci trăiesc cu o teamă constantă a unui nou atac. Printre simptomele tipice ale anginei pectorale se numără durerea din jurul cordului, de regulă în spatele sternului, senzația de îngustare a toracelui și dificultate în respirație, care apar de cele mai multe ori după efort fizic sau stres psihic. Atunci când angina pectorală se menține, se recomandă pacienților un consult medical pentru a stabili cu exactitate posibilitate unui infarct, prin electrocardiograma și analize de sânge.

Ajutor de nădejde pentru pacienții cardiaci

Pentru tratarea anginei pectorale, se recurge la medicamente pentru normalizarea tensiunii arteriale și a nivelului colesterolului. De cele mai multe ori se recomandă și medicamente care dilată vasele de sânge, așa numiții nitrați.

Preparatele cu nitrați sunt medicamente (tablete sau sprayuri) administrate pentru tratarea unei angine pectorale. Acestea dilată vasele cordului și îmbunătățesc circulația. Urmarea: cordul se relaxează și dispare senzația de strângere din piept, iar pacientul își poate relua activitatea.

Evitarea atacurilor de angină pectorală

Pentru a evita atacurile de angină pectorală, se recomandă administrarea unui preparat cu nitrați chiar la începutul declanșării disconfortului. Se știe deja că atacurile apar de cele mai multe ori în situații similare, în cazul expunerii la anumite greutăți, la temperaturi scăzute, la situații de stres psihic sau a ieșirilor în public.

Ce trebuie să știți despre preparatele cu nitrați

  • Nitroglicerina este un medicament popular folosit eficient în tratarea atacurilor de angină pectorală, fapt pentru care fiecare pacient care suferă de o afecțiune coronariană ar trebui să aibă în tratament un preparat cu nitrați, fie că este vorba de tablete sau spray, pe care să îl aibă mereu la îndemână.
  • Acțiunea nitroglicerinei este foarte promptă și se resimte la 1-2 minute după administrare. Deseori, dilatarea vaselor este resimțită printr-o senzație de căldură în zona capului.
  • Nitroglicerina nu creează dependență. Poate fi oricând consumată, păstrându-și eficiența.
  • Nitroglicerina protejează inima împotriva efectelor anginei pectorale și este mai eficientă dacă este administrată chiar odată cu debutul stării de disconfort.
  • Nitroglicerina este foarte bună pentru prevenire – administrarea chiar înaintea unei situații dificile poate preveni un atac.
  • Pe cât posibil, atacurile de angină pectorală trebuie evitate.

De reținut

Luați un preparat cu nitrați chiar înaintea unei situații, de care știți din experiență că v-ar putea provoca un astfel de atac. Astfel veți putea evita un atac sau îi veți reduce intensitatea. Dacă nu vă simțiți mai bine după prima doză, puteți lua încă una după cinci minute. Dacă nici cea de-a doua doză nu este de ajutor, solicitați asistență medicală. În cazul apariției pentru prima dată a disconfortului, dacă frecvența atacurilor crește sau dacă atacurile se manifestă și în repaus, avem de-a face cu o angină pectorală instabilă. În aceste cazuri, riscul unui infarct este sporit și se recomanda solicitarea de asistență medicală.

Produse
Articole similare
Glanda tiroidă și cum te poți feri de afecțiunile acesteia
Glanda tiroidă poate prezenta afecțiuni mai rare, precum inflamațiile. În spatele termenului „t...
Citeste
Inamicul neiertator al memoriei, boala Alzheimer
Incepe cu cheile de la usa pe care nu le mai gasim si care apar mai tarziu in locuri neobisnuite. Ap...
Citeste
Infectiile cu Mycoplasme
Mycoplasmele sunt bacterii minuscule care pot provoca o serie de boli ale tractului urogenital si al...
Citeste
Bolile degenerative ale umerilor
O durere ascuțită în centura scapulară provocată de o anumită mișcare sau neputința spontană d...
Citeste
Hernia inghinală
Cum putem recunoaște o hernie inghinală? O umflătură în zona inghinală, însoțită de o durere ușoară,...
Citeste
Toxoplasmoza în timpul sarcinii
Ce este toxoplasmoza în sarcină? Toxoplasma Gondii este un parazit minuscul care se regăsește în cel...
Citeste
Comandă