Cod la cuptor cu crusta de patrunjel si hrean

Cod la cuptor cu crusta de patrunjel si hrean

Ingrediente pentru 2 porţii:

  • 1 lingură de hrean cremă
  • 1 felie mare de pâine uscată/ prăjită
  • 1 lingură de patrunjel proaspăt, tocată
  • 2 x 125 g fileuri de cod
  • piper negru proaspăt măcinat


Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200ºC.  
Se amestecă împreună hreanul, pesmetul și pătrunjelul, se adaugă apoi piperul.
Pentru a rupe ușor pâinea, uscați-o mai întâi în cuptor timp de câteva minute înainte de amestecare.
Amestecul obținut se pune uniform pe fileurile de cod, (dacă fileurile au fost congelate și dezghețate trebuie bine presate în prealabil ca să nu conțină apă, ideal este să folosiți fileuri proaspete de cod). 
Așezați fileurile pe o foaie de copt și coaceți timp de 10-12 minute până când peștele este gătit. 
Serviți cu salată și o felie de lămâie.

Nutriție/ porție: 154 calorii – 8,5 g carbohidrați – 24,1 g proteine – 1,9 g grăsimi