Clatite cu spanac si branza de capra

Clatite cu spanac si branza de capra

Ingrediente pentru clătite:

  • 100 g făină
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă


Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g spanac congelat
  • 100 g brânză de capră
  • 100 ml lapte
  • sare și piper
  • 1 vârf de cuţit de nucșoară


Mod de preparare:

Se toarnă făina ȋntr-un castron mare.
Se adaugă oul întreg, apoi se amestecă. 
Se toarnă laptele treptat, amestecând cu un tel. Se lasă să stea 1 oră la frigider.
Ungeţi o tigaie cu puțin ulei, ștergeți cu un prosop de hârtie și apoi, odată ce aceasta este fierbinte, se toarnă aluat pentru o clătită ȋn tigaie. Să prăjesc pentru aprox. 1 minut pe fiecare parte, până avem gata toate clătitele. 
Decongelați spanacul ȋntr-o cratiţă, la foc mic. Adăugați sare și piper si presăraţi acum și  nucșoara.  Adăugați 100 ml lapte și lăsați să se gătească 5 min. 
Se scoate spanacul de pe foc și se amestecă ȋn compoziţie branza de capră. 
Acoperiţi fiecare clătită cu un strat din acest amestec, apoi rulaţi clătitele.
Reȋncălziţi clătitele ȋntr-o tigaie câteva minute sau ȋntr-un vas la cuptor și apoi serviţi-le alături de o salată verde.

Nutriţie/ porţie: 145 calorii - 15 g glucide - 8 g proteine ​​- 5,8 g grăsimi