Burger de curcan cu aioli de piersici si tarhon

Burger de curcan cu aioli de piersici si tarhon

Ingrediente:

  • 450 g carne de curcan, tocată
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 1 linguriță oregano
  • 1 legătură pătrunjel, tocat
  • 1 ceapă roșie tocată
  • Frunze de rucola
  • 6 Chifle 

pentru Aioli: 

  • 2 linguri maioneză făcută în casă
  • 2 piersici coapte, pasate
  • 1 linguriță tarhon, tocat (uscat dacă nu găsiți proaspăt)

Mod de preparare:

Încălziți grătarul, pe care urmează să faceți burgerii, sau tigaia pe foc mediu/ mare. Amestecați într-un castron carnea de curcan, muștarul, praful de usturoi, oregano, pătrunjelul tocat și ceapă roșie.
Formați 6 burgeri și puneți-i la grill sau tigaie pentru aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Faceți aioli amestecând maioneza de casă cu piureul de piersici și tarhonul.
Tăiați și prăjiți chiflele pe partea din interior.
Ungeți ambele fețe ale chiflei cu aioli.
Montați carnea pe chifle adăugând frunze de rucola.

Nutriție/ porție:  257 calorii – 16 g proteine – 33 g carbohidrați – 4 g fibre – 11 g grăsimi