Medicii pediatri atrag atenția asupra riscului de accidentare cu jocul Fidget Spinner

Medicii pediatri atrag atenția asupra riscului de accidentare cu jocul Fidget Spinner

Medicii pediatrii au transmis o avertizare cu privire la pericolul de accidentare pe care îl presupune jucăria Fidget Spinner. "Piesele mici ale jucăriei Fidget Spinner, în anumite cazuri chiar baterii, pot fi înghițite din neatenție", a declarat recent dr. pediatru Hermann Josef Kahl. În SUA s-au înregistrat cazuri de asfixiere cu aceste jucării, în rândul tinerilor de până la 14 ani.

Astfel, se recomandă evitarea introducerii acestei jucării în gură și manevrarea ei la o distanță mică în apropierea feței, a declarat Kahl. "Fidget Spinner nu ar trebui lăsate la îndemâna copiilor cu vârsta mai mică de trei ani. "În cazul ingerării unei piese mici sau chiar a unei baterii, trebuie intervenit de urgență.

Această jucărie s-a bucurat de multă popularitate în rândul copiilor, în special în lunile de vară. În prezent însă, popularitatea ei a început să scadă. Nu există dovezi științifice cu privire la beneficiile acestei jucării, cum ar fi creșterea capacității de concentrare sau reducerea stărilor de tensiune. În unele scoli s-a interzis chiar folosirea lor deoarece s-a constatat că abat atenția de la orele de curs.