Alege farmacia

Cum sa nu transmiteti gripa

Cum sa nu transmiteti gripa

Gripa este o infecţie contagioasӑ a cӑilor respiratorii transmisӑ de virusurile gripale, ce debuteazӑ brusc, cu simptome precum tuse neproductivӑ, dureri în gât, dureri de cap şi musculare, febrӑ şi stare generală de rӑu. Chiar dacӑ gripa trece în mod normal în aproximativ 7 zile, aceasta poate avea o evoluţie neprevӑzutӑ, cu simptome severe, impunând un consult medical și tratament antiviral adecvat.

Gripa se transmite prin intermediul picӑturilor respiratorii emise în timpul tusei sau strӑnutului. Acestea sunt eliminate şi transmise şi prin obiectele atinse frecvent de persoanele posibil infectate. Aşadar, este extrem de importantӑ igiena mâinilor şi evitarea atingerii suprafeţelor comune. Dacӑ nu vӑ simţiţi bine, iar simptomele enunţate devin tot mai intense, iatӑ ce mӑsuri trebuie sӑ luaţi pentru a nu transmite şi altor persoane acest virus extrem de contagios.

Mӑsuri pentru evitarea transmiterii gripei

  1. Pӑstraţi distanţa faţӑ de alţi membri ai comunitӑţii: colegi, prieteni şi membri ai familiei. Spuneţi-le ce simptome aveţi şi cӑ doriţi sӑ-i protejaţi.
  2. Staţi acasӑ. La primele simptome de gripӑ rӑmâneţi acasӑ şi aveţi grijӑ ca şi copiii sӑ facӑ acelaşi lucru. Astfel, nu îi veţi expune pe ceilalţi şi veţi acorda organismului timpul necesar pentru a lupta cu virusul. Boala este contagioasӑ pânӑ la 5 zile după debutul simptomelor, aşadar, aşteptaţi pânӑ când acestea trec complet.
  3. Spӑlaţi-vӑ pe mâini, cu apӑ şi sӑpun, timp de 20 de secunde, cât de des puteţi. Veţi evita, astfel, sӑ atingeţi obiectele comune cu mâinile infectate. De asemenea, puteţi utiliza soluţii dezinfectante pe bazӑ de alcool, din care sӑ turnaţi o cantitate suficientӑ şi sӑ o lӑsaţi sӑ se usuce singurӑ.
  4. Acoperiţi gura şi nasul cu un şerveţel de unicӑ folosinţӑ atunci când strӑnutaţi sau tuşiţi. Apoi, aruncaţi-l la gunoi şi spӑlaţi-vӑ pe mâini.
  5. Igienizaţi des suprafeţele comune atât de la serviciu, cât şi de acasӑ, precum şi obiectele atinse frevcent: clanţe şi mânere, chei, butoanele de la lift și touch-screenuri atinse şi de alte persoane, întrerupӑtoare, telefon mobil, mouse, laptop. Astfel, vӑ veţi proteja, atât pe dumneavoastrӑ, cât şi pe ceilalţi, în cazul în care aveţi simptome.
  6. Evitaţi sӑ vӑ atingeţi faţa, ochii, gura şi nasul. Virusul se transmite prin contact direct, dar şi indirect. Astfel, veţi fi mai puţin expuşi şi îi veţi expune pe ceilalţi mai puţin.
  7. Practicaţi un stil de viaţӑ sӑnӑtos, chiar dacӑ nu vӑ simţiţi la fel de bine ca înainte. Fructele şi legumele proaspete, alӑturi de o alimentaţie echilibratӑ nutritiv, mişcarea cel puţin 30 de minute zilnic şi odihna suficientӑ vӑ vor asigura o recuperare mai uşoarӑ. 
Produse
-5% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2450 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
2328
lei
Economisești
-122
lei
-15% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 2150 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
1828
lei
Economisești
-322
lei
-15% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 3700 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
3145
lei
Economisești
-555
lei
-10% CARD CLUB ALPHEGA
Preț întreg: 1900 lei
i
Preț cu Card Club Alphega:
1710
lei
Economisești
-190
lei
Articole similare
Tot ceea ce trebuie să știi despre gripă
Ce este gripa?Gripa este o afecțiune acută a căilor respiratorii, manifestată prin tuse și dure...
Citeste
De ce raceala nu e totuna cu gripa
În fiecare sezon rece ne întâlnim la tot pasul cu guturaiul, tusea și răgușeala. Se vorbește de răce...
Citeste
Raceala sau gripa?
An de an ne confruntam cu aceleasi probleme in sezonul rece: coriza, tuse, febra. Vorbim despre race...
Citeste
Dureri de gât – câteva sfaturi pentru ameliorarea lor
De îndată ce vine toamna și scad temperaturile, începem să resimțim iritații în gât, dureri la înghi...
Citeste
Sfaturi impotriva racelii
Simtim ca ne explodeaza capul, nasul ne curge, gatul este iritat. Cine nu cunoaste simptomele raceli...
Citeste
Racit la locul de munca
In medie, un angajat din doi sufera in sezonul rece de o infectie gripala. Contactul cu persoana rac...
Citeste
Comandă