Aplicații pentru monitorizarea infecțiilor respiratorii

Aplicații pentru monitorizarea infecțiilor respiratorii

Viroză, gripă, sau altceva? 

În plin sezon viral, când copiii şi adulţii cu infecţii respiratorii suferă la domiciliu sau vizitează camerele de gardă ale spitalelor, este oricând binevenită o sursă de informare accesibilă şi de încredere pe telefonul mobil. 

Aplicaţiile pentru monitorizarea infecţiilor respiratorii ne pot ajuta în identificarea facilă a tipului de infecţie, în recunoașterea simptomelor şi în utilizarea remediilor disponibile în propria casă. De asemenea, ne pot facilita accesul la serviciile unui medic real, pentru a primi recomandări concrete de tratament.

Kinsa – o aplicaţie uşor de utilizat, ce oferă sugestii pentru ameliorarea febrei și a simptomelor specifice infecţiilor respiratorii în funcţie de vârsta utilizatorului sau a membrilor familiei. Aplicaţia informează când este important să luați măsuri suplimentare de precauție sau să consultați un medic. Puteţi înregistra temperatura, simptomele și medicamentele pentru toți membrii familiei, iar aplicaţia vă aminteşte când au început simptomele, cât de mult a crescut febra sau când să administrați o altă doză de medicament. Permite partajarea fişei medicale cu doctorul dumneavoastră. 

Natural Remedies: healthy life – de la dureri de cap, de dinţi sau menstruale, până la răceală, gripă sau anxietate, această aplicaţie oferă informaţii despre afecţiuni şi despre remedii naturale pe care le puteţi utiliza pentru ameliorarea simptomelor: ceaiuri, infuzii, uleiuri esenţiale, meditaţie şi exerciţii yoga, reţete sănătoase şi chiar un pedometru. Această aplicație nu înlocuiește, însă, examenul profesional, diagnosticul sau tratamentul medical.

Body Temperature App for Fever – aplicaţia permite conectarea termometrului inteligent cu funcţie Bluetooth pentru a urmări evoluţia temperaturii, dar şi măsurarea acesteia cu un alt termometru şi salvarea citirilor. De asemenea, poate estima temperatura corpului pe baza unui algoritm propriu. Puteţi selecta alte simptome pe care le aveţi, înregistra tratamentul urmat şi partaja aceste informaţii cu medicul. 

Medic.chat – aceasta aplicaţie gratuită, în limba română, este cea mai simplă metodă de a obține sfatul unui doctor, atunci când aveţi nevoie. Veţi găsi aici o listă de medici reali din întreaga ţară. Tot ce trebuie să faceţi este: selectaţi specializarea, alegeţi un medic şi îi adresaţi o întrebare. Acesta vă va răspunde şi veţi primi un sfat profesionist în cel mai scurt timp. 

Aplicaţiile nu înlocuiesc un consult medical, însă sunt utile atunci când simtomele pot fi ameliorate prin îngrijire la domiciliu, cu medicamente eliberate fără prescripţie medicală şi cu remedii naturale.

 

Mai jos linkurile către fiecare dintre aplicatii:

Kinsa 

Natural Remedies: healthy life 

Body Temperature App for Fever 

Medic.chat 

Anca Stănilă, Content Writer

Anca a absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistenţӑ Socialӑ, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publicӑ. Interesele ei sunt în zona capitalului uman, de la sӑnӑtate şi pânӑ la relațiile sociale pe care indivizii le dezvoltӑ încӑ din copilӑrie. Se ghideazӑ dupӑ principii de viaţӑ sӑnӑtoasӑ şi bunӑstare fizicӑ şi mentalӑ. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionatӑ de scris, cӑlӑtorii, romane filosofice, utopii şi SF. 

Produse
Articole similare
Tot ceea ce trebuie să știi despre gripă
Ce este gripa?Gripa este o afecțiune acută a căilor respiratorii, manifestată prin tuse și dure...
Citeste
De ce raceala nu e totuna cu gripa
În fiecare sezon rece ne întâlnim la tot pasul cu guturaiul, tusea și răgușeala. Se vorbește de răce...
Citeste
Raceala sau gripa?
An de an ne confruntam cu aceleasi probleme in sezonul rece: coriza, tuse, febra. Vorbim despre race...
Citeste
Dureri de gât – câteva sfaturi pentru ameliorarea lor
De îndată ce vine toamna și scad temperaturile, începem să resimțim iritații în gât, dureri la înghi...
Citeste
Sfaturi împotriva răcelii
Simțim că ne explodează capul, nasul ne curge, gâtul este iritat. Cine nu cunoaște simptomele răceli...
Citeste
Racit la locul de munca
In medie, un angajat din doi sufera in sezonul rece de o infectie gripala. Contactul cu persoana rac...
Citeste
Alege farmacia
Comandă