https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Raceala si gripa. Afectiuni respiratorii Raceala si gripa. Afectiuni respiratorii

Aplicații pentru monitorizarea infecțiilor respiratorii

Anca Stănilă
de Anca Stănilă
Health Writer | 23 Mar. 2023
Aplicații pentru monitorizarea infecțiilor respiratorii

Viroză, gripă, sau altceva? 

În plin sezon viral, când copiii şi adulţii cu infecţii respiratorii suferă la domiciliu sau vizitează camerele de gardă ale spitalelor, este oricând binevenită o sursă de informare accesibilă şi de încredere pe telefonul mobil. 

Aplicaţiile pentru monitorizarea infecţiilor respiratorii ne pot ajuta în identificarea facilă a tipului de infecţie, în recunoașterea simptomelor şi în utilizarea remediilor disponibile în propria casă. De asemenea, ne pot facilita accesul la serviciile unui medic real, pentru a primi recomandări concrete de tratament.

Kinsa – o aplicaţie uşor de utilizat, ce oferă sugestii pentru ameliorarea febrei și a simptomelor specifice infecţiilor respiratorii în funcţie de vârsta utilizatorului sau a membrilor familiei. Aplicaţia informează când este important să luați măsuri suplimentare de precauție sau să consultați un medic. Puteţi înregistra temperatura, simptomele și medicamentele pentru toți membrii familiei, iar aplicaţia vă aminteşte când au început simptomele, cât de mult a crescut febra sau când să administrați o altă doză de medicament. Permite partajarea fişei medicale cu doctorul dumneavoastră. 

Natural Remedies: healthy life – de la dureri de cap, de dinţi sau menstruale, până la răceală, gripă sau anxietate, această aplicaţie oferă informaţii despre afecţiuni şi despre remedii naturale pe care le puteţi utiliza pentru ameliorarea simptomelor: ceaiuri, infuzii, uleiuri esenţiale, meditaţie şi exerciţii yoga, reţete sănătoase şi chiar un pedometru. Această aplicație nu înlocuiește, însă, examenul profesional, diagnosticul sau tratamentul medical.

Body Temperature App for Fever – aplicaţia permite conectarea termometrului inteligent cu funcţie Bluetooth pentru a urmări evoluţia temperaturii, dar şi măsurarea acesteia cu un alt termometru şi salvarea citirilor. De asemenea, poate estima temperatura corpului pe baza unui algoritm propriu. Puteţi selecta alte simptome pe care le aveţi, înregistra tratamentul urmat şi partaja aceste informaţii cu medicul. 

Medic.chat – aceasta aplicaţie gratuită, în limba română, este cea mai simplă metodă de a obține sfatul unui doctor, atunci când aveţi nevoie. Veţi găsi aici o listă de medici reali din întreaga ţară. Tot ce trebuie să faceţi este: selectaţi specializarea, alegeţi un medic şi îi adresaţi o întrebare. Acesta vă va răspunde şi veţi primi un sfat profesionist în cel mai scurt timp. 

Aplicaţiile nu înlocuiesc un consult medical, însă sunt utile atunci când simtomele pot fi ameliorate prin îngrijire la domiciliu, cu medicamente eliberate fără prescripţie medicală şi cu remedii naturale.

 

Mai jos linkurile către fiecare dintre aplicatii:

Kinsa 

Natural Remedies: healthy life 

Body Temperature App for Fever 

Medic.chat 

Anca Stănilă
Anca Stănilă
Health Writer

Anca este Health Writer, cu o experienţă de peste 4 ani în scriere de materiale despre sănătate, wellbeing şi fitness şi certificare în Medical Writing şi Inteligenţă Artificială. A absolvit Facultatea de Sociologie şi Asistență Socială, cu specializarea în Comunicare şi Opinie Publică. Se ghidează după principii de viaţă sănătoasă şi bunăstare fizică şi mentală. Colaborează cu Alphega Farmacie din anul 2019, este freelancer, pasionată de scris, călătorii, romane filozofice, utopii și fantasy.

Comunități