https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-preventie/vaccinare-hpv
Raceala si gripa. Afectiuni respiratorii Raceala si gripa. Afectiuni respiratorii

4 bauturi-minune pentru momentele cand esti bolnav

15 Dec. 2020
4 bauturi-minune pentru momentele cand esti bolnav


În perioadele de rӑcealӑ, virozӑ sau gripӑ, sistemul imunitar este supus unei activitӑţi intense de lupta cu boala. Pentru a ajuta organismul în acest proces, puteţi apela la bӑuturi preparate acasӑ, pline de nutrienţi esenţiali, vitamine şi minerale, numai bune pentru a vӑ pune pe picioare.

Citrice aromate: mandarine, portocale, grapefruit și lӑmâie

Pentru jumӑtate de litru de suc spӑlaţi bine 6 mandarine, 2 portocale, 1 grapefruit şi jumӑtate de lӑmâie, tӑiaţi fructele întregi în jumӑtate şi le stoarceţi la un storcӑtor de citrice. Veţi obţine o dozӑ maximӑ din vitaminele A, B şi C, potasiu şi zinc. Împreunӑ, toate acestea susţin activitatea sistemului imunitar, care utilizeazӑ o cantitate mai mare de vitamina C în timpul perioadelor de boalӑ şi convalescenţӑ, iar zincul ajutӑ la scurtarea acestora.

Rӑdӑcinoase colorate: sfeclӑ roşie, morcov, ghimbir şi mӑr

Puteţi obţine un suc proaspӑt de rӑdӑcinoase şi mӑr, fӑrӑ a utiliza un storcӑtor de fructe, în cazul în care nu aveţi unul acasӑ. Spӑlaţi, decojiţi, ţӑiaţi în bucӑţi mici şi puneţi în blender: 2 sfecle roşii, 2 mere, 2 linguri de ghimbir proaspӑt, 5-6 morcovi medii. Pulsaţi pânӑ devin o pastӑ. Strecuraţi conţinutul printr-o strecurӑtoare finӑ și veţi avea o bogӑţie din vitaminele A, B, C şi E, mineralele potasiu şi mangan, substanţe antiinflamatoare şi antioxidante. Puteţi pӑstra sucul pânӑ la 24 de ore la frigider.

Roşu şi verde la un loc: roşii, varzӑ kale şi tulpini de ţelinӑ

Veţi avea nevoie de 500 ml suc de roşii, 25 gr frunze de varzӑ kale şi 2-3 tulpini de ţelinӑ. Preparaţi în storcӑtorul de fructe sau în blender frunzele şi tulpinile, apoi adӑugaţi sucul de roşii şi suc de lӑmâie, dupӑ gust. Vor rezulta douӑ porţii de suc bogat în magneziu, mangan, calciu şi potasiu, vitaminele A, B, C şi K fibre şi luteinӑ. Acestea susţin sistemul imunitar, respirator şi osteomuscular.

Lapte de sâmburi: seminţe de dovleac, migdale şi curmale

Beneficiile seminţelor de dovleac, trasformate într-o bӑuturӑ onctuasӑ şi nutritivӑ, alӑturi de migdale şi curmale dulci întӑresc sistemul imunitar, susţin sӑnӑtatea sistemului digestiv, osos şi neuronal. O canӑ de seminţe crude de dovleac şi jumӑtate de canӑ de migdale crude lӑsate la îmnuiat peste noapte, în apӑ platӑ, apoi scurse şi amestecate în blender cu 2 cӑni de apӑ platӑ, un vârf de cuţit de sare şi douӑ linguri de curmale vor deveni o bӑuturӑ delicioasӑ, cu un conţinut ridicat de magneziu, zinc, mangan, potasiu, acizi graşi esenţiali, vitaminele D şi E, dar şi substanţe antiinflamatoare.

Comunități