https://comanda.alphega-farmacie.ro/primavara
Mama si copilul Mama si copilul

UNICEF: La nivel mondial, aproximativ 300 milioane de copii sunt victime ale violenței

12 Dec. 2017
UNICEF: La nivel mondial, aproximativ 300 milioane de copii sunt victime ale violenței

Organizația UNICEF (Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite) se declară alarmată de amploarea violenței care se înregistrează la nivel mondial împotriva copiilor. Trei sferturi din totalitatea copiilor cu vârsta între 2 și 4 ani sunt victimele violenței verbale și fizice din partea părinților sau a tutorilor responsabili pentru creșterea acestora, se arată într-un raport al UNICEF publicat la începutul lunii noiembrie 2017. Aceste cifre reprezintă 300 de victime, băieți și fete, la nivel mondial. Se estimează că numărul victimelor violenței sexuale îi vizează pe tinerii cu vârsta între 15-19 ani, numărul acestora fiind de 15 milioane la nivel mondial.

"Violenta îndreptată împotriva copiilor este universală și nu cunoaște limite", a declarat Cornelius Williams, președintele diviziei de protecție a copiilor din cadrul UNICEF. "Bebelușii sunt loviți peste față. Fetite și băieți sunt supuși la acțiuni sexuale. Tinerii sunt uciși în propriile locuințe". Gravitatea faptelor comise împotriva copiilor peste tot în lume este deosebit de îngrijorătoare.

La fiecare șapte minute, un copil cu vârsta între 10 și 19 ani își pierde viața într-un mod violent, potrivit raportului UNICEF intitulat "A Familiar Face. Violence in the lives of children and adolescents". În unele regiuni, pericolele sunt deosebit de mari.

Tinerii cu vârsta între 10 și 19 ani, care locuiesc în zonele de conflict din Orientul Mijlociu, devin victime ale violenței colective. Aproape jumătate dintre tinerii care cad victime ale omorurilor se înregistrează în America Latină.

Violența este prezentă și în școli și în alte instituții de învățământ. În 59 de țări există legislație împotriva educației violente, cu toate acestea, pedepsele fizice aplicate de profesori sunt încă foarte răspândite în numeroase țări în curs de dezvoltare. Aproximativ jumătate din numărul total al elevilor (732 milioane) trăiesc în țări în care pedepsele fizice din scoală nu au fost încă eradicate, potrivit raportului UNICEF.

O veche problemă întâlnita în școli este mobbing-ul (în engleză to mob: „a ataca”). Copiii sunt afectați de această formă de umilire la nivel mondial. Media globală înregistrată arată că unul din trei elevi cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani a trecut deja printr-o situație de mobbing, cifre care indică așadar 130 de milioane de copii la nivel mondial.

Raportul evaluează că aproximativ 15 milioane de fete cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani au fost deja victime ale violenței sexuale. În 28 de țări a rezultat că 90 de procente din fetele respective îl cunoscuseră anterior pe făptași.

Chiar dacă în prezent sunt colectate mai multe date cu privire la violența comisă împotriva copiilor, comparativ cu anii anteriori, numeroase forme de violență se petrec pe ascuns, la fel ca în trecut. Pentru raportul UNICEF au fost evaluate cele mai noi statistici disponibile.

Prin campania #EndViolence, UNICEF își propune să sensibilizeze opinia publică asupra temei violenței împotriva copiilor. Astfel, organizația își va oferi sprijinul guvernanților în stabilirea unor legi mai clare cu privire la protecția copiilor și va elabora programe de prevenire a violenței, cum ar fi cursuri de educație pentru părinți.

Comunități